Çocuklar bu ağrılarla baş edemiyor! Kabızlığı anında bitiren 4 besin

Kabızlık çocuklarda çok sık görülen sağlık sorunlarının başında gelir. Şiddetli ağrılara neden olan kabızlıktan kurtulmak için çocukların beslenmesine mutlaka bu 4 besini ilave edin. Anında kabızlığı bitirerek bağırsak hareketlerini düzenler. Peki çocuklardaki kabızlığı bitiren besinler hangileridir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Çocukların günde 3 defa tuvalete çıkması lazım. Acılar içinde tuvalete çıkan çocuklarda ise kabızlık meydana gelmiş olabilir. Kabızlık çocukların sindirim sisteminde hasara neden olur. Hatta kronik hal gelmesi riskli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Sert ve acı veren kabızlık için en doğru çözüm doğal besinlerdir. Uzmanlar çocukların beslenme düzenine eklenmesi gereken 4 besini açıkladı.

ÇOCUKLARDAKİ KABIZLIĞI BİTİREN BESİNLER HANGİLERİDİR?

ARPA

Vücuttaki toksinleri atarak sindirim sistemini sakinleştirir. İçeriğinde yüksek oranda lif olduğundan bağırsak floralarının dengeler. Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Günde bir kase bile tüketmeleri çocukların ağrı çekmeden kabızlıktan kurtulmasını sağlar.

YULAF

Arpa gibi yulafta lif bakımından zengindir. Bağırsakların hareket fonksiyonunu sağlar. Kabızlığı anında önler. Yulafla beraber kuru kayısı ve incir de tüketilmesi tavsiye edilir.

MÜRDÜM ERİĞİ

Çocukların hem bağışıklığını güçlendirir hem de sindirimlerini kontrol eder. Mürdüm eriği kandaki lifi de artırarak vücutta toksin birikmesini engeller.

ZEYTİNYAĞI

Sabahları aç karnına çocuklara bir yemek kaşığı zeytinyağı içirin. Bu alışkanlık ileri yaşlarda da kabızlık riskini azaltır. Zeytinyağı hem bağırsakları hem de anüsü yumuşatır.

Kışın bu vitamin yok oluyor! Hamileliği zorlaştıran eksikliği telafi eden besinler