Çocuklar arasında bu hastalık giderek artıyor! Uykusuzluğa en darbeli doğal çay...

Çocuklarda uykusuzluk ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Konsantre eksikliği ve huysuzluğa neden olan uykusuzluğa kesin çözüm ise doğal bu çaydır. Uykuya darbe etkisi yapan doğal çayı sizler için araştırdık. İşte çocuklardaki uykusuzluğu bitiren doğal çay...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Okul çağındaki çocuklarda çok sık görülen uykusuzluk giderek salgın haline geldi. Uzmanlar her 5 çocuktan 3'ünde uyku sorunu olduğunu açıkladı. Bu sorunlar çocuklarda beraberinde konsantre eksikliği ve özellikle huysuzluğa neden olur. Gelişimlerini etkileyen uykusuzluk için ise uzmanlar en etkili doğal çayı tavsiye etti. Bir bardağı deliksiz uykuya neden oluyor.

ÇOCUKLARDA UYKUSUZLUK NEDEN OLUR?

İdrar sorunu yaşayan çocuklarda uyku sorunu hortlar.

Uykudan korkan,

Uzun süre telefon ya da bilgisayarla uğraşan,

Beyin ve sinir sisteminde hasar yaşayan,

Burun tıkanıklığı,

Kulak ağrısı,

Uyku hormonlarında bozulma uykusuzluğu tetikleyebilir.

UYKUSUZLUĞA EN DARBELİ DOĞAL ÇAY

Anason ve papatya çayları uykusuzluğu bitiren en etkili iki çaydır. 2 günde bir çocuğunuza bir çay bardağı kadar anason ya da papatya çayı verin. En etkilisi ise anason tohumlarından yapılan çaydır. Bir çay kaşığı anason tohumlarını Bir çay bardağı kaynar suya dökün. Daha sonra süzüp ılık tüketin.

Yatağa girmeden hemen önce tüketmesini sağlayın. Öncesinde ılık bu duş aldırıp çocuğunuza kitap okuyun. En son çayı içirip yatırın. Bu alışkanlıklar çocuklarda uyku düzenini sağlar. Uzun süren uykusuzluk için ise hemen bir hekime başvurun.

Çocuklar gördüklerinde ağlamaya başlar! Sebze yedirmenin en eğlenceli yöntemleri

Çocuklarda aniden başlayan kulak ağrısına dikkat! Sağırlığa kadar ilerliyor