Çocuklar 2. porsiyonu isteyecek! Kahvaltılık omlet tarifi: Nar gibi kızarıyor

Omlet kahvaltılarınızın baş köşesinde oturuyor. Omlet ekmeksiz dahi doyurucu. Çıtır çıtır lezzetli omlet nasıl yapılır? İşte detaylar...

HİLAL ÇAKIR

Omlet herkesin lezzetle yapacağı bir tarif değil. Omletin lezzet sırrı merak ediliyor. İşte detaylar...

Klasik Kahvaltılık Omlet Tarifi

Malzemeler (1 kişilik):

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, daha yumuşak omlet için)

Tuz ve karabiber

1 tatlı kaşığı tereyağı veya 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

İsteğe bağlı eklemeler:

Doğranmış biber

Mantar

Domates (çekirdekleri alınmış)

Sucuk veya salam dilimleri

Maydanoz

Yapılışı:

Yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip çırpın.

Tavayı orta ateşte ısıtın, yağı ekleyin.

Yumurtalı karışımı tavaya dökün.

Yumurtalar hafif pişmeye başlayınca üzerine peynir ve dilediğiniz diğer malzemeleri serpiştirin.

Kenarları pişip ortası hala hafif akışkanken, omleti ikiye katlayın.

1-2 dakika daha pişirin ve servis edin.

Servis Önerisi:

Taze yeşillik, dilimlenmiş avokado, zeytin, domates ve kızarmış ekmek ile harika gider.

Afiyet olsun!