Çocuk okula hazır mı? Dikkat testiyle öğrenin

Bazı aileler çocuğun okula hazır olup olmaması konusunda kararsız kalıyor. Böyle durumlarda uygulanan testlerin ailelere yol gösterdiğini belirten uzmanlar, bu testlerin fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri ortaya çıkardığını söyledi. İşte ''Çocuk okula ne zaman gitmeli?'' diye araştıran ailelere öneriler...

IHA

Çocukların ilkokula başlama süreci hem heyecanlı hem de zor bir dönem. Çünkü aileler çocuğun okula hazır olup olmaması durumunda kararsız kalıyor. Peki, çocuk okula ne zaman başlamalı?

İHA'da yer alan habere göre Uzman Klinik Psikolog Mustafa Arı, çocuğun okula başlaması konusunda dikkat testi gibi testlerin ailelere yol gösterdiğini söyledi.

OKULA HAZIR DEĞİLSE BU SORUNLARA HAZIR OLUN

Birinci sınıfa başlayacak çocukların okula hazır olup olmadığını bilmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Arı, "Gerek derslerde başarısızlık gerek sosyal adaptasyon sorunları çocuklarda okuldan soğuma durumu oluştururken, diğer yandan uzun vadede psikolojik problemlerin de önünü açabiliyor." şeklinde konuştu.

DİKKAT TESTİ ÖNEMLİ

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu'nun (DEHB) nörolojik bir hastalık olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Arı, DEHB'nin semptomları üç genel kategoriye ayrıldığını, bunların; dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtüsellik olduğunu söyledi.

DEHB olan birinin başarılı olması veya belirli bir başarı elde edebilse de tam kapasitesini kullanabilmesinin olanaklı olmadığını dile getiren Arı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat testleri: dikkat, hiperaktivite, dürtüsellik ve zamanlamayı aynı anda ölçen testlerdir. Uzmanlar bu testin dönem ortası ve dönem sonu değil eğitim öğretim yılı başlamadan yapılmasının daha doğru olduğunu belirtmektedirler. Bu testler Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri bünyemizde uzman psikologlarımız tarafından uygulanmaktadır."