Annelerin en çok yaptığı hata! Çocuğu zehirliyor! O makyaj malzemelerine dikkat

Çocuklarda makyaj konusu hep tartışılır. Önceden sadece çocuklarda oje hevesi varken şimdi neredeyse birçok çocuğun saçında boya da var. Uzmanlar, kesinlikle ''Çocukların makyaj malzemesi kullanmasına izin vermeyin.'' diyor.

Çocuklarda makyaj her geçen gün artıyor. Birçok aile bu durumu "Hevesleniyor." diye açıklarken aslında çocuğunu zehirlenme tehlikesiyle baş başa bırakıyor. Makyaj ürünleri birçok kimyasal içerdiğinden dolayı yetişkinlere zararlıyken çocuklara çok daha hızlı zarar veriyor.

"Çocukların makyaj malzemesi kullanmasına izin vermeyin." diyen birçok uzman, makyaj ürünlerinin çocukları daha hızlı etkilediğini ifade ediyor.

MAKYAJIN ÇOCUKLARA ZARARLARI

Alerji, egzama gibi cilt hastalıklarına neden oluyor. Erken ergenliğe yol açabilir. Tüm makyaj malzemeleri ve saç boyaları aslında kimyasal boyalardır ve tamamı ağır metal açısından risklidir. Kurşun zehirlenmesi açısından dikkatli olunmalıdır. Kalıcı denilen tüm makyaj malzemeleri kurşun içerir. Özellikle rujlarla birlikte kurşun kana karışır. Bu da sinir sisteminden kan hücrelerine kadar zarar verir.

Patates kızartmasını bir de böyle deneyin! Hazırları aratmıyor