Çıtır ve lezzetli, tahinle süsleniyor! Fırında kabak tatlısı tarifi

Fırında kabak tatlısı yemesi çok hafif. Ceviz ve tahinle de lezzeti artıyor. Peki bu enfes lezzetli tatlı nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Kabak tatlısı kalorisi çok az. 20 dakika içerisinde çay eşliğinde tüketebilirsiniz. Peki fırında kabak tatlısı nasıl yapılır?

FIRINDA KABAK TATLISI TARİFİ

Yapımı için malzemeler

1 kilogram bal kabağı

1,5 su bardağı toz şeker

Servis için:

Dövülmüş ceviz

Tahin

Fırında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Kabakları dilimleyip bir tencereye dizin.

Üzerine toz şekeri serpip kapağı kapalı halde suyunu salana kadar bekletin.

Ardından ocağa aldığınız kabakları su ilave etmeden 20 dakika kadar pişirin.

Bu esnada fırını 180 derecede ısıtın.

Pişen kabakları tepsiye aktarın ve fırına verin.

Şerbeti iyice kıvam alan ve rengi koyulaşan kabak tatlısını fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Servis için tabaklara aldığınız kabakların üzerine tahin gezdirin.

Dövülmüş ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun...