Çıtır ve kabarık böreklerin sırrını keşfettik! Sadece bir malzemeyle mükemmel sonuç

En çok sevilen lezzetlerden biri olan böreklerin daha çıtır ve kabarık olmasının sırrını sizler için keşfettik. Ustalarından miras kalan bu sır tek malzemeyle yapılıyor. İşte çıtır ve kabarık böreklerin sırrı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan böreklerin lezzetini artıran sırrı bulduk. İçeriğinde patates, peynir, kıyma ve ıspanak eklenerek yapılan ve yapımı yöreden yöreye değişen böreklerin usta ellerden çıkmasını sağlayan tek malzeme varmış. Çıtır ve kabarık olmasını sağlayan ve lezzetini ikiye katlayan bu sırrı uygulamak ise oldukça basittir.

PEKİ ÇITIR VE KABARIK BÖREKLERİN SIRRI NEDİR?

Böreklerin çıtır olmasını istiyorsanız açacağınız hamurun incecik olması lazım.

Öte yandan böreğinizi bitirdikten sonra hemen fırına koymak yerine bir yarım saat buzdolabında bekletiniz.

Lezzet oranının iki katı olması için ise börek aralarına tereyağı ve süt karışımı koyun.

Daha çıtır ve kabarık olmasını istiyorsanız ise ustaların yüzyıllık sırrı olan maden suyunu kullanın.

Maden suyu hamurun daha kabarmasını sağlarken piştiği sırada çıtırlığını artırır.

EN KOLAY BÖREK TARİFİ

4 adet yufka

50 gram peynir

1 demet maydanoz ya da dere otu

Sosu için;

Bir yemek kaşığı erimiş tereyağı

Bir çay bardağı süt

Yarım şişe maden suyu

1 adet yumurta

Bir çay kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Fırın tepsisini yağlayın. Bir adet ince yufkayı içine serin.

Yufkanın üzerine süt, tereyağı ve maden soyu karışımı sürün.

Akabinde bir adet yufkayı daha serin. Onun da üzerine karışımdan koyup bu kez peynir maydanoz karışımı ekleyin.

Akabinde bir yaprak daha yufka serin. Üzerini yeniden süt karışımından dökün.

En son kalan yufkayı da serin. Karışımdan sürerken içine yumurta da ilave edin.

Böreği fırınlamadan kesin ve buzdolabına koyun.

Yarım saat sonra 200 derece ısıttığınız fırına koyun.

30 dakika sonra çıkartın. Böreğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Ağızların suyunu akıtacak gerçek su böreği nasıl yapılır? İşte ustaların tarifi

Tam bir E vitamini kaynağı! Kahvaltılık soslu zeytin nasıl hazırlanır?