Çıtır tavuk bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Bugün ekrana gelen yemek yarışmasında bir isim çeyrek altını kazanacak. Peki, Çıtır tavuk bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri malzemeleri neler? Lezzetli tarif için detaylar sizlerle...

Çıtır tavuk bagetleri tarifi ve malzeme listesi yakından takip ediliyor. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmasında bir isim kayınvalidelerden en yüksek puanı kazanmak için mücadele verecek. Televizyon başındaki izleyiciler ise Çıtır tavuk bagetleri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çıtır tavuk bagetleri malzemeleri neler? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte tarifi...

ÇITIR TAVUK BAGETLERİ MALZEMELERİ NELER?

6 adet tavuk baget

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı su

Yarım su bardağı mısır unu

Yarım şu bardağı un

1 su bardağı galeta unu,

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı karabiber

1 çay Kaşığı kırmızı toz biber

1, 5 tatlı kaşığı tuz

ÇITIR TAVUK BAGETLERİ NASIL YAPILIR?

Tavuk bagetleri tencereye alıyoruz. Üzerine birebir ölçülerde su ve süt koyup biraz tuz serpip haşlamaya bırakıyoruz. Deri kemikten ayrıldığında tencereden tavuk bagetleri alıyoruz.

Bir tabağın içine kırdığınız yumurtaları bir çimdik tuzla ve 3 yemek kaşığı krema ile çırpıyoruz. Başka bir tabağa beyaz un koyuyoruz. Diğer tabağa ise mısır unu, galeta unu ve baharatları koyup güzelce karıştırıyoruz.

Haşlanan tavuk bagetleri önce buğday ununa buluyoruz. Ardından çırpılmış yumurtaya buluyoruz. En son galeta unlu karışıma buluyoruz ve tabağa koyuyoruz.

Derin bir kızartma tenceresine bolca yağ koyuyoruz. Kızgın yağın içine tavuk bagetlerimizi koyup harlı ateşte nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Kağıt havlu üstünde fazla yağını alıp servis edin.

Gelinim Mutfakta 27 Eylül puan durumu açıklandı mı? Gelinim Mutfakta gün birincisi kim seçildi?