Evde yufka açma zahmetine girmeyin. Hazır yufkayla lezzetli börek yapabilirsiniz. Peki ama nasıl?
HAZIR YUFKADAN BÖREK YAPMANIN İNCELİKLERİ
1 paket hazır yufka (5-6 adet)
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Beyaz peynir ya da lor peyniri
İsteğe göre maydanoz
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
Susam ve çörek otu
YAPILIŞI
İlk önce peynirimizi eziyoruz, maydanozumuzu doğrayıp karıştırıyoruz.
Sonra yufkalarımızı ıslatacağımız karışımımızı hazırlıyoruz; yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sütü beraber çırpıyoruz.
Eğer lor peyniri kullanacaksanız tuz ilave edin.
Tepsimize yağlı kağıt serip ilk yufkamızı yerleştiriyoruz ve tepsiden dışarıda kalan parçaları ister koparıp üstüne dizin .
İster içeri doğru kapatın. Her yufkanın üzerine karışımımızdan döküp fırça yardımıyla iyice yayıyoruz.
Yufkayı iyice ıslatın sonra tekrar bir kat koyup işlemi tekrarlayın.
2 kat sonra peynirimizi yayıp bir yufka daha koyup ıslatıyoruz.
Hazır yufkadan börek yaparken deneyin! Börek çıtır çıtır oluyor ve asla yağ çekmiyor
Ben üçüncü yufkanın üzerine kalan 2 yufkanın kenarlarını koparıp örttüm ki 1 kat daha olsun.
Onu da ıslatıp kalan peyniri ekledim ve kalan yufkayı da aynı işlemle tekrarladım.
Böreğimizi pişirmeden keselim.
Üzerine 1 bardak yoğurdumuzu döküp yayalım yada yufkaları ıslattığımız sostan kaldıysa onu da üzerine sürebilirsiniz.
Susam ya da çörek otuyla süsleyip 180 derecede yarım saat, kızarana kadar pişirelim.
Dipnot: Böreklerinizi fırından çıkar çıkmaz tüketmemenizde fayda var. En azından 15-20 dakikalık bir dinlenme süresi vermeniz önemlidir. Böylelikle hem böreğinizin kendine gelmesine fırsat tanımış olursunuz hem de midenize yapışmasını engellersiniz.