Çıtır sesli hazır yufkadan börek tarifi! Mutfağınız temiz kalsın, lezzeti tarif sorduruyor

Hazır yufkadan börek yapmanın inceliklerini derledik. Yufka böreği lor peynirle yapılıyor. Sıcacık fırından çıktıktan sonra 15 dk dinlendirilmeli. Peki hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Evde yufka açma zahmetine girmeyin. Hazır yufkayla lezzetli börek yapabilirsiniz. Peki ama nasıl?

HAZIR YUFKADAN BÖREK YAPMANIN İNCELİKLERİ

1 paket hazır yufka (5-6 adet)

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

Beyaz peynir ya da lor peyniri

İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

Susam ve çörek otu

YAPILIŞI

İlk önce peynirimizi eziyoruz, maydanozumuzu doğrayıp karıştırıyoruz.

Sonra yufkalarımızı ıslatacağımız karışımımızı hazırlıyoruz; yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sütü beraber çırpıyoruz.

Eğer lor peyniri kullanacaksanız tuz ilave edin.

Tepsimize yağlı kağıt serip ilk yufkamızı yerleştiriyoruz ve tepsiden dışarıda kalan parçaları ister koparıp üstüne dizin .

İster içeri doğru kapatın. Her yufkanın üzerine karışımımızdan döküp fırça yardımıyla iyice yayıyoruz.

Yufkayı iyice ıslatın sonra tekrar bir kat koyup işlemi tekrarlayın.

2 kat sonra peynirimizi yayıp bir yufka daha koyup ıslatıyoruz.

Hazır yufkadan börek yaparken deneyin! Börek çıtır çıtır oluyor ve asla yağ çekmiyor

Ben üçüncü yufkanın üzerine kalan 2 yufkanın kenarlarını koparıp örttüm ki 1 kat daha olsun.

Onu da ıslatıp kalan peyniri ekledim ve kalan yufkayı da aynı işlemle tekrarladım.

Böreğimizi pişirmeden keselim.

Üzerine 1 bardak yoğurdumuzu döküp yayalım yada yufkaları ıslattığımız sostan kaldıysa onu da üzerine sürebilirsiniz.

Susam ya da çörek otuyla süsleyip 180 derecede yarım saat, kızarana kadar pişirelim.

Dipnot: Böreklerinizi fırından çıkar çıkmaz tüketmemenizde fayda var. En azından 15-20 dakikalık bir dinlenme süresi vermeniz önemlidir. Böylelikle hem böreğinizin kendine gelmesine fırsat tanımış olursunuz hem de midenize yapışmasını engellersiniz.