Çıtır sesi mutfaktan duyuluyor! Kahvaltılık çubuk pişi tarifi, kızgın yağda pembeleşene kadar pişmeli

Çubuk pişi tarifi kahvaltılarınızı süslüyor. Çubuk pişinin kıtırlığı için hamurun ele yapışmaması lazım. Peki kahvaltılık çubuk pişi nasıl yapılır?

Çubuk pişinin hamuru asla ele yapışmamalı. Kızgın yağda arkalı önlü pişirilen çubuk pişi kahvaltılıkların yanına çok yakışıyor. İşte tarifi...

ÇUBUK PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

1 tatlı kaşığı tuz

8-10 dal maydonoz

1 paket kabartma tozu

2- 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Uygun bir kap içerisine un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırıyoruz.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru iki yağlı kağıt arasına merdane ile açalım.

Açıp şeritler halinde keselim.

Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.