Tavuk şinitzel baharatlarla çeşnilenen ve yağda kızartılarak pişen bir yemek. Patates veya pilav ile çok iyi eşlik edebilen tavuk şinitzelin 4 dakika kızarması yeterli. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
TAVUK ŞİNİTZEL İÇİN MALZEMELER
4 adet fileto tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
5 yemek kaşığı un
2 adet büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
TAVUK ŞİNİTZELİN PÜF NOKTASI
Una buladığınız şinitzellerin fazla ununu silkeledikten sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Hazırladığınız şinitzelleri kızgın ve derin yağda kızartırsanız fazla yağ içmeden, dış kaplaması çıtır çıtır olarak tüketebilirsiniz.
YAPILIŞI
Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!