AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftar menülerinde en sevilen tatlı şüphesiz baklava. Çıtır çıtır baklavaya kim hayır diyebilir? Peki, baklava hamuru nasıl yapılır? Baklavanın püf noktası nedir?
Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Şef Rafet İnce baklava tarifinin inceliklerini anlattı.
ÇITIR ÇITIR BAKLAVANIN 3 PÜF NOKTASI
1. Birçok insan baklavayı kıymalı böreğin cevizli börek versiyonu gibi yapıyor. Çıtır çıtır baklavadaki en önemli unsur 41 katman olmasıdır.
2. Baklava hamuruna mutlaka limon tuzu veya sirke kullanılmalıdır.
3. Şerbetini de 1 litre suya 1 kilo şeker ve içerisinde yarım limon sıkıp kabuğuyla birlikte yaklaşık 25 dakika kaynatmanız lazım ki çıtır çıtır güzel bir baklava olsun.