Çıtır çıtır Ramazan baklavasının 3 püf noktası! Hamurda o hatayı yapmayın

Baklava tarifi Ramazan menüleri için araştırılıyor. Peki, iyi baklavanın püf noktası nedir? Çıtır çıtır baklavanın sırrı hamurunda saklı. İşte Şef Rafet İnce'den baklava tarifinin 3 püf noktası…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftar menülerinde en sevilen tatlı şüphesiz baklava. Çıtır çıtır baklavaya kim hayır diyebilir? Peki, baklava hamuru nasıl yapılır? Baklavanın püf noktası nedir?

Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Şef Rafet İnce baklava tarifinin inceliklerini anlattı.

ÇITIR ÇITIR BAKLAVANIN 3 PÜF NOKTASI

1. Birçok insan baklavayı kıymalı böreğin cevizli börek versiyonu gibi yapıyor. Çıtır çıtır baklavadaki en önemli unsur 41 katman olmasıdır.

2. Baklava hamuruna mutlaka limon tuzu veya sirke kullanılmalıdır.

3. Şerbetini de 1 litre suya 1 kilo şeker ve içerisinde yarım limon sıkıp kabuğuyla birlikte yaklaşık 25 dakika kaynatmanız lazım ki çıtır çıtır güzel bir baklava olsun.

Bugün ne pişirsem diyenlere 6. Gün iftar menüsü! Akşama ziyafet

Kadınlar faydasını bilse hurmanın çekirdeğini asla atmaz! Kahve ya da un olarak tüketin