Patlıcanlı karnıyarık böreği tarifi

Karnıyarık böreği çok seviliyor. Böreğin şeklinden dolayı karnıyarık deniliyor. Karnıyarık böreğini patlıcanla yapan da var, kıymalı yapan da... Hangisini istediğiniz tamamen damak zevkinize kalmış. İşte çıtır çıtır patlıcanlı karnıyarık tarifi ve malzemeleri...

Patlıcanlı karnıyarık böreği tarifi merak ediliyor. Peki, karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Karnıyarık böreği için önce patlıcanlı iç harç hazırlanıyor. Ardından börekler sarılırken karnıyarık şekli veriliyor. Çıtır börek sevenlerin çok tercih edebileceği bir börek olan patlıcanlı karnıyarık böreği tarifi hem kolay hem de görünümü iştah kabartıyor. İsteyenler kıymalı ya da peynirli yapabilir. İşte karnıyarık böreği tarifi ve malzemeleri...

KARNIYARIK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 tane günlük taze yufka

2 adet büyük patlıcan

Yeşil ve kırmızı biber

1 tane soğan

2 çay kaşığı tuz

Kırmızı pul biber ve karabiber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yufkaları yumuşatmak için sos malzemeleri:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

Üzerine sürmek için

1 yumurta sarısı

Susam

PATLICANLI KARNIYARIK BÖREĞİ TARİFİ

Karnıyarık böreği tarifi için önce patlıcanları tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve soyduktan sonra küp küp doğrayın. Çünkü patlıcanlı harç hazırlayacaksınız.

Tencerede sıvıyağda soğan kavurun. Tuzu ve baharatları ekleyin.

Tavada yağı ısıtın soğanı biraz kavurup tuz ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika kavurup patlıcanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve biraz pişmesini bekleyin.

Sos için malzemeleri karıştırın. Yufkayı tezgaha serin üzerine sosu bol bol sürün. İkinci yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün 8 eşit parçaya üçgen olacak şekilde bölün.

İç harçtan kaşıkla geniş tarafına koyup kenarlarını katlayarak sarın yağlı tepsiye dizin diğer bir yufkayı da ikiye 8 parçaya bölüp iki yufka üst üste gelecek şekilde soslayıp sarın.

Daha fazla yapmak isterseniz iç harcını artırarak yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ortadan bıçakla kesin. Böreğin ismi biraz da bu şekilden kaynaklanıyor.

180 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Çıtır börek sevenlere karnıyarık böreği hazır. Afiyet olsun...

Biri doyuruyor diğeri besliyor! Nefis 2 salata tarifi