Çıtır çıtır patates kızartmasının 3 püf noktası

Patates kızartması birçok kişinin severek tükettiği besin. Patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız püf noktalara dikkat etmeli. İşte adeta cips gibi olan patates kızartması tarifi...

Patates haşlaması, kızartması ve omlet tarzıyla çok seviliyor. Peki çıtır çıtır bir patates kızartmasının püf noktaları neler? İşte detaylar...

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASININ 3 PÜF NOKTASI

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin.

Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.

Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişince afiyetle tüketin.