Çıtır çıtır patates kızartması depresyona sokuyor! Mutluluğu elimizden çaldılar

Bilim insanlarından ağızları açık bıraktıran patates kızartması araştırması geldi. Çıtır çıtır olan ve fast food ürünlerin arasında olmazsa olmaz olan patates kızartmasının depresyona neden olduğu açıklandı. Mutlu olmayı engelleyen patates kızartmasının depresyoan neden olmasını duyanlar şaşırdı. Peki patates kızartmasının zararları nelerdir? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Patates kızartması; kahvaltı sofralarının ve hamburgerin vazgeçilmezi haline geldi. En çok tüketilen bu besin hakkında Çinli Bilim insanları araştırma yaptı. Araştırma sonuçlarına göre; patates kızartması depresyona sokuyor. Vücuttaki mutluluğu azaltan patates kızartmasının depresyona neden olduğuna dair yapılan araştırmada ise ortalama 12 bin kişi katıldı.

Çinli bilim insanlarının son yılların tüketim çılgınlığının olduğu patates kızartması hakkındaki araştırma sonuçlarını sizler için değerlendirdik.

PATATES KIZARTMASININ ZARARLARI NELERDİR?

Çinli bilim insanları patates kızartmasının, içerisinde yer alan nişasta yağla temas ettiği an daha zararlı hale gelir.

Nişasta vücutta parçalanmaz üstelik sinir sistemine yapışır. Bunun yanı sıra tras yağlarla pişirilen patates kızartması içeriğinde yüksek oranda kimyasal maddeler barındırır. Bu da vücutta besin atıklarına yol açar.

Tüm bunların sonucunda sinir sistemi hasar aldıkça beyinde kaygı sorunları meydana gelir. Araştırmada dikkat çeken en önemli detay ise bu oldu. Beynin kaygı oranındaki artış ile depresyon riski paralel ilerliyor.

Akrilamid yani patatesteki kimyasal madde beynin nöron sistemini parçalıyor. Ruhsal dengede ortaya çıkan bu dengesizlik depresyonun ortaya çıkma oranını ikiye katlar.

Bununla beraber patates bağırsak sisteminde hemen öğütülen bir besin değildir. Beyin nöronlarıyla beraber hasar alan bağırsaklar kilo artışına yol açar.

Ciltteki deprem çatlaklarını birleştiren yağ! Tek damlası 5 yaş gençleştiriyor