Çubuk pişinin hamur kıvamı ele yapışmamalıdır. Peki nar gibi kızaran çubuk pişi nasıl yapılır?
ÇUBUK PİŞİ İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
KAPIŞ KAPIŞ ANINDA BİTEN ÇUBUK PİŞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Uygun bir yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım.
Biraz karıştırdıktan sonra elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Pişirme kağıdımızdan bir parça alarak tezgah üzerine serelim.
Ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım, elimizle biraz bastırdıktan sonra tekrar bir pişirme kağıdını üzerine kapatarak merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.
Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim.
Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.
Ayırdığımı hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim.
Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım.
İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edelim.
Afiyet olsun.