Çıtır çıtır lezzetiyle peynirli tava böreği tarifi

Peynirli tava böreği kahvaltılık lezzetlerin başında geliyor. Yapımı basit ve çok lezzetli olan peynirli tava böreği tarifi merak ediliyor. Peki pratik ve lezzetli kahvaltılık tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Börek tarifleri araştırılıyor. Tava böreği ise en kolaylarından biri. Peki peynirli tava böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

3 adet yufka

1/2 (yarım) su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

İsteğe bağlı maydanoz

YAPILIŞI

Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.

Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatalla çırpın.

Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)

Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm'lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun.

Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin.

Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.)

Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufkayı da parçalayın.

Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.

En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin.

Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın.

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.

Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

TAVA BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Tavanın içerisine koyduğunuz ilk yufkayı daha sonra üzerini kapatacağınız için kenarlarından sarkması gerekmektedir.

İç harcını isteğinize bağlı olarak ıspanaklı, patatesli yapabilirsiniz. Patatesli iç harç tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Böreğinizi pişirirken arkalı önlü pişirmeyi ve kontrol etmeyi aynı zamanda böreğin arka tarafını çevirmeden önce tavanızı tekrar yağlamayı unutmayın.