Çıtır çıtır lezzete hazır mısınız? Fırında mantı tarifi...

Mantı hemen hemen herkes tarafından sevilen bir ana yemektir. Ancak çoğu kişi mantıyı bu tarz tüketmeyi bilmez. Fırınlanmış mantı damak zevkine düşkün insanlar için muazzam bir lezzet. Çıtır çıtır olan bu lezzete hazır mısınız? İşte fırında mantı tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Mantıyı bir de bu yöntemle tüketin. Uzakdoğu mutfağından hayatımıza giren mantı kültüründe yepyeni bir boyut. Fırınlanmış mantılarla çıtır çıtır bir lezzete kavuşmuş olursunuz. Fırında mantı aynı zamanda çok hızlı ve pratik hazırlanır. Akşam yemeğine yetiştirmek için yufkadan bu lezzeti yapabilirsiniz.

İŞTE FIRINDA MANTI TARİFİ

1 su bardağı ılık su

Alabildiğince un

Çay kaşığı ucu kadar tuz

Yumurta

20 gram tereyağı

İçi için;

Bir adet kuru soğan

Karabiber

150 gram kıyma

Bir kabın içine suyu, tuzu, yumurtayı koyun.

Karıştırdıktan sonra içine azar azar un ilave edin.

Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Akabinde 10 dakika dinlenmesi için bekleyin.

O sırada kıymanın içine soğanı rendeleyin.

Sonra tuz ve karabiber koyun karıştırın.

Hamurdan bir parça alıp tezgaha un serpip üstüne koyun.

Oklavayla ip ince açın.

Yaygın olan hamuru kare kare kesin.

İçine çay kaşığı ucu kadar karışım koyun.

Ağzını kapatın.

Tüm işlem bittikten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Üzerine mantıları yerleştirin.

Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla üzerine sürün.

250 derece fırına verin.

Kızardıktan sonra yoğurt ve pul biberle servis edin.

Afiyet şifa olsun...

Pratik kahvaltılık! Milföy hamuruyla yapılan kaşarlı sucuklu börek tarifi...