İftar menüsünde börek çeşitleri sevilerek tüketiliyor. Peki, tavuklu çıtır böreği hiç denediniz mi? Birbirinden farklı sunumlarla tarif veren Şef Hatice Akman, çıtır börek yapmanın püf noktalarını anlattı.
İftar menüsüne tavuklu çıtır börek için ana malzemeler yufka, tavuk ve baharatlar. İşte adım adım çıtır börek tarifi...
TAVUKLU ÇITIR BÖREK MALZEMELER
1 kilo yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
150 g kaşar peyniri
2 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)
1 yemek kaşığı cajun baharatı (kajun)
200 gram tavuk flato
2 adet kırmızıbiber
300 gram mantar
1 çay bardağı mısır
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
TAVUKLU ÇITIR BÖREK TARİFİ
Çıtır börek tarifi iftar menünüzün en çok konuşulanı olabilir. Önce tavukları ince ince istediğiniz şekilde doğrayın. Yufkaları 4 de bölün.
Biberi, mantarı doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
Derin bir kaba yumurtaları kırın çırpın. Panko ekmeğini düz bir tepsiye alın. Cajun baharatını ekleyip harmanlayın.
Sıvıyağda tavukları soteleyin kızarmaya başladığında biberi, mantarı ilave edin ve baharatları ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın.
Yufkanın geniş yerine tavuklu harçtan 3 kaşık alın üzerine kaşar peyniri ekleyin ve yufkayı sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.
Rolu seklinde olan börekleri önce yumurtaya batırın. Her yeri yumurta olacak. Sonra Panko ekmeğine bulayın ve kızgın yağda pişirin. Tavuklu çıtır börek hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz.