Çıtır bir lezzet iştah abartıyor: Kahvaltılık hamur kızartması tarifi

Hamur kızartması kahvaltı saatlerinizi süslüyor. Hamur kızartmasının yapılışı çok pratik. Yağ çekmeyen inanılmaz lezzet nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Hamur kızartması sade dahi çok lezzetli. Bu tarif 15 dakikada sofrada oluyor. Malzemeler kulak memesi kıvamında olmalıdır. İşte adım adım hamur kızartması tarifi...

Kahvaltılık Hamur Kızartması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

1 tane yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Kahvaltılık Hamur Kızartması Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kahvaltılarınız da 15-20 dakika da hemen hazırlayabileceğiniz kesinlikle yağ çekmeyen çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif...

Öncelikle karıştırma kabımız da yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz.

Üzerine ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ilave edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.

Daha sonra hamurumuzu 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapıyoruz.

Tezgahımıza un serpip bir tane beze alıp tabak büyüklünde çok ince olmayacak şekilde açıyoruz (kalın olursa daha lezzetli oluyor)ve bir bıçak yardımı ile istediğimiz şekilde kesiyoruz.)

Bütün bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.

Son olarak küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup kızgın yağda hamurlarımızı önlü arkalı güzelce kızartıyoruz.

NOT: Eğer hamurlarınızı kızarttığınız tavanız küçük ve derin olursa hamurlarınızın her yeri yağın içerisinde olduğu için daha çok kabaracaktır.