Çin tıbbında kullanılan baharat! 1 kaşığı bir şişe öksürük şurubuna bedel

Öksürük gündüz ve gece olabiliyor. Gün içerisinde rahatsız edici boyutlara gelebilen öksürük krizlerine doğal çaylar iyi geliyor. İşte öksürüğü anında geçiren baharat...

Karabiber şifalı karışımlarda sık sık kullanılır. Karabiberli karışımlar öksürüğü anında kesiyor. İşte şifalı kürler...

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN BESİNLER

Nane Çayı: Soğuk algınlığı tedavisinde ve öksürüğe karşı etkin bir bitkisel çaylardan biridir. Dilerseniz etkisini artırmak için naneyle eşit miktarda olmak şartıyla civanperçemi ekleyebilirsiniz. Tadını beğenmeyenler için ise bal ekleyerek daha kolay içilebilir bir çay halini alır.

Adaçayı: Büyük bir antioksidan olan adaçayı kuru öksürük tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Çayı demledikten sonra ılıtma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Gargara yaparak boğaz ağrılarınıza da iyi gelmektedir.

Zencefil Çayı: Grip ve nezleden dolayı yaşanan öksürmelerde kullanılabilir. 2-3 santim zencefil parçasını rendeleyerek bir bardak suya atıldıktan sonra 10 ile 15 dakika arasında demletilmesi gerekmektedir. Yemeklerden sonra günde 3 bardak tüketilebilir.

Karışık Çay: Elma kabuğu ve çekirdeği, Bir elmanın kabuğunu soyduktan sonra, bir kaç da çekirdeğini koyun, ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu. Bir dilim de limon.

Badem: Geleneksel tedavi yöntemlerinde bademin de bronşlar üzerinde olumlu etkisi olduğu biliniyor. 1-2 tatlı kaşığı çekilmiş bademi bir bardak portakal suyuna ekleyip karıştırdıktan sonra içebilirsiniz.

Karabiber ve Bal: Geleneksel Çin tıbbında da kullanılan karabiber dolaşımı harekete geçiriyor ve balgamı temizlemeye yardımcı oluyor; bal ise doğal bir öksürük giderici ve antibiyotik görevi üstleniyor. İkisinin karışımından kuru öksürüğe olmasa da balgamlı öksürüğe iyi geldiği bilinen bir çay yapmak mümkün; bir fincana 1 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber ve 2 yemek kaşığı bal koyun, üzerine kaynar su ilave edin ve ağzı kapalı olarak 15 dakika demlendirin. Süzdükten sonra ihtiyaç duydukça yudumlayabilirsiniz.

Çayların yanı sıra alternatif olarak aşağıdaki yöntemleri de kullanabilirsiniz.

- 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırılarak yenir. Bu işlemden sonra süt içilmesi ise boğazı rahatlatacaktır.

- Ihlamur ile ayva yaprağı kaynatılarak içilir.

- 2 tatlı kaşığı dut pekmezine göz kararı karabiber dökerek günde bir kaşık tüketilmesi halinde boğazlarınızın rahatladığını hissedeceksiniz.

- Elma kabukları, ıhlamur, ayva, tarçın, zencefil ve limon kaynatılarak içilir.

- Bir miktar kekiği suya ilave edip kaynatıldıktan sonra içine bir miktar bal koyularak, suyun ılımasını bekleyerek içilebilir.