Ciltteki deprem çatlaklarını birleştiren yağ! Tek damlası 5 yaş gençleştiriyor

Cilt yüzeyinde azalan vitaminler zamanla deprem etkili çatlaklara neden olur. Cilt çatlakları açıldıkça yaşlanma hızını artırır. Ancak doğanın en mucizevi yağı olan kuşburnunun tek damlası tüm vücudu 5 yaş daha geç gösterir. Peki 5 yaş genç gösteren kuşburnu yağının faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Vücuttaki yaşlanma hücreleri en fazla cilt yüzeyinde meydana gelir. Buradaki tüm hücresel yapıyı bozarak deprem sonrası binalarda oluşan yarıklı çatlaklar gibi bir görünüme neden olur. Cilt çatlakları en zor tedavi edilen güzellik sorunudur.

Yaşlanma oranını artıran çatlak görünümü en aza indirmek için mutlaka doğal yağlardan faydalanmanızı tavsiye ederiz. Cilt çatlakları doğum sonrası, kilo alıp vermede ya da vitamin eksikliğinden kaynaklı meydana gelir. Bu yüzden kuşburnu yağı gibi antioksidan bakımından güçlü yağı uzmanlar tavsiye eder.

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğinde yüksek oranda C vitamini barındıran kuşburnu yüzyıllardır kozmetik sanayide kullanılan bir baş yapıttır. Bu sayede ciltte zamanla yüzeysel olarak azalan vitamin ve mineralleri gidermek için uzmanlar özellikle kuşburnu yağını önerir.

Enfeksiyon oranını azaltan kuşburnu yağı, cildin deforme olmuş alanlarını hızla onarır. Ciltteki renk eşitsizliğini giderir.

Terleme sorunu yaşayanların mutlaka koltuk altı bölgesine sürmesi tavsiye edilen kuşburnu yağı, gözeneklerde biriken ter kokusunu ortadan kaldırır ayrıca hormonların daha sağlıklı çalışmasını destekler.

Kolajen ve anti fungal etkisi sayesinde vücutta genç hücre sayısını artırır. Cildin hızla yenilenmesini sağlar. Eskiler yara izlerine kuşburnu yağını sürerlerdi.

Çatlama kırışma ve ince çizgileri tamamen ortadan kaldıran kuşburnu yağı adeta tüm vücudun 5 yaş daha geç görünmesini sağlar.

Güçlü bir çözelti olan kuşburnu yağı cilt yüzeyinde soyulma sayesinde yenilenmeyi artırır.

Canan Karatay'dan 10 yaş gençleştiren besin önerisi! Uyuyana kadar tüketin