Cilt tipini anlamanın iki yolu

Cilt tipinin nasıl olduğuna birçok insan karar veremez. Birçok insan internette ''Cilt tipi nasıl anlaşılır?'' diye araştırır. Yağlı, kuru, karma ve normal olmak üzere dört cilt tipi bulunuyor. Peki, sizinki hangisi? Cilt tipini anlamanın iki yolu var. Biri marketlerde satılan cilt tipleri için test kağıtları diğeri ise kağıt havlu. İşte cilt tipi ve bunu anlamanın yolları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Cilt tipine karar vermek bakım ürünlerini kullanmak için büyük bir öneme sahip. Herkesin cilt tipi farklıdır. Yağlı, kuru, karma ve normal olmak üzere dört cilt tipi bulunuyor. Cilt tipinin değişiklik göstermesi ise ciltteki yağ oranını belirleyen sebuma bağlıdır. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanır. Dolayısıyla sebum salgısındaki dengesizlik cildin yağlı görünmesine neden olabilir. Peki, cilt tipi nasıl anlaşılır?

Cilt tipini anlamanın iki yolu vardır. Biri hazır test kitlerini kullanmak diğeri ise havlu kağıtla yapılan testtir. Cilt tipini anlamak için önce yüzünüzü güzelce yıkayın. Havlu kağıdını veya tuvalet kağıdını iki bölün. Yüzünüzü duruladıktan sonra tek katlı tuvalet kağıdı veya havlu kağıdını cildinize yapıştırın. Kağıtları 20 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Kağıtları yüzünüzden çektiğinizde eğer her iki kağıtta da yağ oranı çok ve eşitse bu durum yağlı cilt olduğuna işarettir. Eğer alın bölgesinde yoğun yanak bölgesinde daha az bir yağlanma varsa karma, kağıtta herhangi bir yağlanma yoksa ve cildiniz gergin ve pul pul bir görüntüye sahipse kuru cilt anlamına gelmektedir.

CİLT TİPLERİ

KURU CİLT TİPİ

Kuru cilt tipi sebum oranı en düşük cilt yapısıdır. Bu tarz cilt tipinde özellikle kış aylarında kızarma, sık sık pullanma ve soyulma görünür. Hassas olduğu için sıcaktan soğuğa kadar birçok nedenle kızarır.

YAĞLI CİLT TİPİ

Yağlı ciltlerin en temel sorunu yağlı ve parlak görünümdür. Çünkü sebum oranı en yüksek cilt tipidir. Akne ve sivilce sorunun en çok görüldüğü yağlı ciltlerin temizliği çok önemlidir. Dolayısıyla doğru ürünler ve uygulamalar kullanılmalıdır.

KARMA CİLT TİPİ

Karma cilt tipine sahip olanlar genelde kendini yağlı cilt tipi olarak ifade eder. Bu cilt tipine sahip olanlar aynaya baktığında yüzünü bazen yağlı bazen de normal görür. Daha çok T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene bölgesi çabuk yağlanır. Leke oluşumuna zemin hazırlayan bu cilt tipi için T bölgesi için özellikle ürün kullanılmalıdır. Hatta bir ürünle tüm yüz ihtiyacı karşılanabilir.

NORMAL CİLT TİPİ

Gözenek büyüklükleri ideal ve sebum oranı dengeli olan normal cilt tipi parlak ve canlı görünüm sağlar. Fakat böyle olması hiç bakım istememesi anlamına da gelmediğini hatırlatmak isteriz. Yüz dengesini bozmayan ürünler tercih etmekte fayda var.