Mikro ve makro besin ögelerinin ihtiyaç dahilinde tüketilmesi cilt için önem arz ediyor. Gerektiği kadar kullanılan besin ögeleri hem cilt problemlerinin hem de sağlık problemlerinin çözülmesinde önemli bir rol oynuyor.
A Vitamini: Dolaşım ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını destekleyerek cildin güzelleşmesine fayda sağlar. Cildi nemlendirir, elastikiyetini arttırır. Ciltteki çizgilere ve kırışıklıklara karşı fayda sağlar. Sivilce ve akne oluşumuna karşı koruyucu görev üstlenir.
C Vitamini: Güneş ışığından kaynaklanan zararlı etkilere karşı koruma sağlar. Deri hücrelerinde oluşan DNA hasarını azaltmaya yardımcı olur. Kolajen yapıyı destekler, esnekliğin korunmasına fayda sağlar.
E Vitamini: Antioksidan özelliği bulunduğundan dolayı cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Soğuk hava ve güneş gibi olumsuz dış etkenlerden cildin korunmasına yardımcı olur.
Çinko: Akne sorunlarının azalmasına, cildin doğal dengesinin korunmasına, kolajen yapının sürdürülmesine ve ciltteki renk farklılıklarının önlenmesine yardımcı olur. Cilt için tüketilmesi önemlidir.
Portakal, kayısı, havuç ve diğer sarı meyve ile sebzeler.
Ispanak ile diğer yeşil yapraklı sebzeler.
Yaban mersini.
Bezelye, fasulye ve mercimek.
Domates.
Uskumru, somon ve diğer yağlı balıklar.
Fındık.