Cilt lekelerini yok eden 5 besin

Cilt lekelerini önleyen doğal ürünler merak ediliyor. Özellikle yaz tatiline pürüzsüz bir ciltle başlamak isteyenler cilt lekelerinden kurtulmanın yollarını arıyor. Maskeler, kozmetik uygulamalar ne kadar denense de kalıcı çözüm olmuyor. Peki, cilt lekeleri kökten nasıl yok olur? İşte hücreleri yenileyen, cildi pürüzsüzleştiren hayat boyu tüketilecek besinler...

Cilt lekelerinden kurtulmanın kolay yolu doğru besinleri hayatınıza dahil etmek. Cilt lekeleri için kremlerden, maskelerden ve güzellik merkezlerine gitmekten bıktıysanız bu haberimiz tam size göre. Doğru besinleri tüketerek pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Alem Dergi'sinde yer alan habere göre ceviz, greyfurt, domates, havuç ve avokado ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz.

1. CEVİZ

İçeriğindeki Omega-3 ve Omega-6 sağlıklı yağ asitleri ile cildin doğal bariyerini oluşturmaya yardımcı muhteşem bir besindir. Cilt kurumasının önüne geçerek lekelere karşı adeta bir kalkan görevi görür. Aynı zamanda yüksek miktarda antioksidan içeren ceviz, içeriğindeki E vitamini ve çinko ile cildinizin beslenmesine ve yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor. Hücre zarının güçlenmesini sağlaması ve bu sayede de toksinlerin hücrelere zarar vermesini engellemesi ise tam bir bonus etkisi diyebiliriz!

2. GREYFURT

Cilt korumaya yardımcı olan greyfurt içeriğindeki kolajen ve elastin ile cildinize esneklik kazandırmaya da yardımcıdır. Özellikle yazın güneşin ciltte oluşturduğu olumsuzlukları azaltmaya yardımcı bir besindir. Kırışıklık ve leke ise bu olumsuzlukların başında gelir. Güçlü etkisiyle bağışıklık üzerine de olumlu etki göstererek bedendeki iltihaplı durumları engellemeye yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek C vitamini içeriği ile cilt dokusunun gelişmesine yardımcı olur.

3. DOMATES

Yüksek likopen içeriği ile tam bir cilt dostudur. Likopen, vücutta antioksidan görevi görerek cildin yaşlanmasına, kırışmasına ve en önemlisi de leke oluşumunun engellenmesine yardımcı bir maddedir. Siz de domates tüketerek cildinizi korumaya alıp zamanla farka tanık olabilirsiniz. Özellikle güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumak istiyorsanız kırmızının gücüne güvenerek domates tüketiminizi artırın diyoruz.

4. HAVUÇ

A vitaminin cilt üzerindeki olumlu etkisi yıllardır kanıtlanmış durumdadır. Retinol görevi görerek bedende antioksidan etki göstererek cildin canlanmasına ve leke oluşumunun azalmasına yardımcı olan bir besin arayışındaysanız havuç tüketiminizi uygun miktarda arttırın diyoruz. Özellikle yaz aylarında güneşe karşı cilt renginizde dahi değişime yardımcı olabilecek çok güçlü içerikli bir sebzedir. Günde 1 adet tüketerek cilt lekelerindeki farkı görebilirsiniz.

5. AVOKADO

Cildin elastik yapısını korumaya yardımcı harika bir besindir. İçeriğindeki E vitamini ve sağlıklı yağlar ile cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaktadır. Antioksidan kapasitesinin yüksekliği sayesinde deri hücrelerinizdeki DNA hasarını önlemeye yardımcı olmaktadır. Serbest radikallerle savaşarak cildinizi UV ışınlarından korur ve leke oluşumunu en düşük seviyede tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda da sağlığınıza sağlık katacak olan avokadoyu kahvaltılarınızda düzenli olarak uygun miktarda tüketmenizi öneriyoruz.