Cilt dokusunu tazeleyebiliyor! İşte doğal yapısıyla cildi nemlendirebilen yağ

Ciltte oluşan kuruluk ve çatlaklar pek çok sağlık problemini de beraberinde getirebilir. Örneğin tahriş olarak egzamayı tetikleyebilir ve yaşlanmayı hızlandırabilir. Bu sebeple cildi nemlendirebilecek doğru takviyelerin de kullanılması gerekebilir. Bu noktada cilt dokusunu adeta tazeleyebilen bir doğal yağ da bulunuyor. İşte detaylar…

Güneş ışınlarına fazla maruz kalınması, ciltte kuruluğa neden olabilir. Bu sebeple cildi doğru şekilde nemlendirmek de gerekebiliyor. Nitekim bazı yöntemler sayesinde, cildin ihtiyaç duyduğu nem karşılanabiliyor. Ayrıca bir doğal yağ adeta cilt dokusunu tazeleyebiliyor. Çünkü doğal yapısı ile cildi nemlendirebiliyor.

CİLT DOKUSUNU NEMLENDİREBİLEN DOĞAL YAĞ

Cilt dokusunu nemlendirmeye yardımcı olabilen bazı doğal yağlar bulunuyor. Ancak söz konusu doğal yağları alerjisi olanların, hassas cilde sahip olanların ve farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışmadan kullanmaları önerilmiyor.

Cilt dokusunu adeta tazeleyebilen doğal yağlardan biri, zeytinyağı ve aloe vera olarak ön plana çıkabiliyor.

ZEYTİNYAĞI VE ALOE VERA NEMLENDİRİCİSİ

¼ fincan aloe vera jeli.

2 yemek kaşığı zeytinyağı.

5-10 damla lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı).

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı.

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler bir kabın içerisine alınarak iyice karıştırılır.

Krem kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Krem haline geldikten sonra cam kavanoza aktarılarak serin bir yerde saklanır. İsteğe bağlı olarak buzdolabında da saklanabilir. Ayrıca hazırlanan krem cilt nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Ayrıca cildi nemlendirebildiğinden dolayı, adeta cildi tazelediği de düşünülebiliyor.