Cilt bakımınıza dikkat edin! İşte en önemli yöntemler

Cilt bakımı, sağlığımız için önemli bir konudur. Herkes cilt sağlığına önem vermelidir. Cilt sağlığımızı nasıl korumalı ve neler yapmalıyız? Peki, doğru cilt bakımı nasıl olmalıdır? İşte doğru cilt bakımı için önemli yöntemler…

Cilt bakımı başta kadınlar olmak üzere herkes tarafından oldukça önemli bir konudur. Doğru bakım yapılmadığı takdirde yüzümüzde ve vücudumuzda farklı rahatsızlıklar problemler çıkabilir. Sizler için doğru cilt bakımı yöntemlerini araştırdık. İşte cilt bakımı için önemli ve doğru yöntemler..

CİLT TEMİZLİĞİ YAPIN

Cilt bakımının en önemli ve ilk maddesi cildi temiz tutmaktır. Evde yüz bakımı yaparken yüzümüzü bol bol su ile yıkamalıyız. Yüzdeki makyaj mutlaka güzelce temizlenmelidir. Gerekli olduğunda temizleme jelleri kullanılmalı.

CİLDİ ARINDIRIN

Bazı cilt tiplerinde cildi temizlemek bol bol yıkamak yeterli olmayabilir. Temizleme sonrasında tonikler uygulanmalıdır.

PEELİNG YAPIN

Peeling, yapmak yüz güzelliğinizi arttırarak cildi leke ve ölü hücrelerden arındırır. Hazır peeling'lerden kullanılabileceği gibi evde türk kahvesi telvesi ve zeytinyağını damlatıp peeling olarak kullanılabilir.

CİLDİ NEMLENDİRİN

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için bol su için. Cilt tipinize uygun kremler kullanarak cildinizi nemlendirin.

GÜNEŞE KARŞI TENİNİZİ KORUYUN

Uzmanlar yaz kış fark etmeksizin tüm mevsimlerde güneş kremi kullanılması gerektiğini ifade etmektedir. Cilt tipine uygun güneş kremi kullanın.

CİLT TİPİNE UYGUN BAKIM YAPIN

Her cildin kendine özgü bir durumu vardır. Bazı ciltler çok yağlı iken bazı ciltlerde kuru ve karma cilt tipinde olabilir. Doğru cilt bakımı yapılmadığı takdirde cildinizde bulunan rhatsızlıklar daha fazla da artabilir. Buna dikkat edin.

MASKE UYGULAMASI YAPIN

Cildi temizledikten sonra nemlendirme yapın. Cildinize uyguladığınız tüm bakımlarını rutin haline getirerek sürekli uygulayın. Maske kullanarak yüzünüzün parlaklığını koruyun. Kırışmasını engelleyen maskelerde bu maskeler arasında en çok tercih edilir.

BOL SU TÜKETİN

Cilt bakımında n önemli faktörlerden birisi ihtiyacı olduğu suyu cilde vermektir. Gün içerisinde bol bol su tüketmek gerekir.

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Yüz ve cilt bakımında en önemli nokta beslenmedir. Sağlıklı beslenme cilt için en önemli ve ilk adımdır. Cildinizin güzelliği için sağlıklı meyve sebzeler tüketilmeli. Sağlıklı beslenme sayesinde cilt tonu, cilt kuruluğu, yağlanma ve sivilcelenme gibi problemlerle karşılaşma ihtimaliniz azalır.