İnce çizgileri ortadan kaldıran retinol uyumadan önce kullanılmalı. Aşağıdan yukarı yapılması gereken boyun masajında yumuşak davranılmalı. İşte detaylar...
Ölü derilerin atılmasını sağlayan peeling işlemi; boyunda da uygulanması gerekiyor. Dermatolog Dr. Tsippora Shainhouse, haftada bir veya iki kez mutlaka boyna peeling yapmayı öneriyor. Boyunda ölü deri birikiminin yalnızca hijten eksikliğine değil, aynı zaman daha "koyu bir renge" veya dermatite sebep olabileceğine de vurgu yapıyor.
Dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biri; boyun bölümdeki cildin diğer noktalara oranla daha hassas olduğu. Bu nedenle dikkatli bir bakım süreci gerekiyor. Aslında her zaman cilt tipinize göre uygun şekilde peeling yapmalısınız.
BOYUN BÖLGESİNİ İHMAL ETMEYİN
Bu bölgedeki cilt daha ince bir yapıya sahiptir. Elastikiyetini daha kolay kaybeder ve yaşlanma belirtilerini yüzünüzden önce gösterir. Bölgenin daha az doğal yağ üretmesi, bölgenin daha hızlı yaşlanmasının bir başka nedeni.
Ne yazık ki, teknolojiye artan bağımlılığımız durumu daha da kötüleştiriyor ve "teknoloji boynu" sorununa daha yatkın hale geliyoruz. Bu terim, sürekli olarak bir tür ekrana baktığınız ve dolayısıyla o bölgeye baskı uyguladığınız için boynunuzda ortaya çıkan kırışıklıkları ifade ediyor. Buradaki deri daha ince olduğundan bu basıncın etkisi daha hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Pek çok kişi bu bölgeye güneş koruyucu uygulamayı ihmal ediyor ve güneş hasarı da bir araya geldiğinde bu bölümde çok daha hızlı yaşlanma ortaya çıkabiliyor.
Boynunuzda peeling yapmak ise; bu etkilerle mücadeleyi mümkün hale getirse de; dikkatli olmanız gereken birkaç ayrıntı mevcut. Vücudunuzda biriken dayanıklı ölü deriyi atmanızı sağlayan sıradan yüz peelinglerini ve kesinlikle sert ve aşındırıcı peelingleri kullanmamalısınız. Peki bunun yerine ne kullanılmalı?
Dr. Shainhouse, nazik ama etkili bir kimyasal peelingin en iyi boyunda işe yaradığını söylüyor. Fiziksel peeling ince, hassas boyun derisinde mikro yırtıklara neden olabilir, bu da iltihaplanma, erken cilt yaşlanması ve hatta yara izi ile sonuçlanabilir. Laktik, mandelik veya glikolik asitler gibi AHA'lar içeren tonikler veya peelingler, ölü cilt hücrelerinin çözülmesine yardımcı olmak, taze ve parlak bir cilt ortaya çıkarmak için etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir.
Retinol içeren ürünler gibi kimyasal peelingler, kesinlikle etkilidir. Buna göre aşırı hasara neden olmadan cildin derinliklerine nüfuz ederken bu hassas bölgedeki ölü cilt hücrelerini ve diğer yabancı maddeleri nazikçe çözerler.