HİLAL ÇAKIR
Çilek mevsimi de gelmişken evde dondurma yapmak isteyenler için çilekli dondurma tarifi. Aşırı pratik olan bu tarifi sizler için derledik. İşte tarifin detayları...
MALZEMELER:
2 su bardağı donmuş çilek
1/2 su bardağı krema (soğuk)
2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre bal da olabilir)
YAPILIŞI:
Donmuş çilekleri, kremayı ve şekeri blender veya rondoya ekleyin.
Yüksek devirde, karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Karışımı hemen servis edebilirsiniz.
Daha katı isterseniz karışımı bir kaba alıp 1-2 saat dondurucuya koyun, ardından top yaparak servis edin.
EV YAPIMI DONDURMA İÇİN PÜF NOKTALAR
Daha az şekerli isterseniz, 1 yemek kaşığı bal kullanabilirsiniz.
Yoğun dondurma kıvamı için 1 yemek kaşığı süzme yoğurt da ekleyebilirsiniz.
Servis ederken üstüne bitter çikolata rendesi ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Eğer dondurmanız çok sulu olursa biraz daha çilek ekleyebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak daha canlı aroma için 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.