Çilekli dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı kremalı çilekli dondurma tarifi

Yazın gelmesiyle birlikte hem çilekler hem de dondurmalar raflarda yerini almaya başladı. Dışardaki dondurmalar yerine evde dondurma yapmak hem çok daha lezzetli hem de çok pratik. Üstelik 3 malzemeyle mümkün. Peki, ev yapımı çilekli dondurma nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

HİLAL ÇAKIR

Çilek mevsimi de gelmişken evde dondurma yapmak isteyenler için çilekli dondurma tarifi. Aşırı pratik olan bu tarifi sizler için derledik. İşte tarifin detayları...

MALZEMELER:

2 su bardağı donmuş çilek

1/2 su bardağı krema (soğuk)

2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre bal da olabilir)

YAPILIŞI:

Donmuş çilekleri, kremayı ve şekeri blender veya rondoya ekleyin.

Yüksek devirde, karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Karışımı hemen servis edebilirsiniz.

Daha katı isterseniz karışımı bir kaba alıp 1-2 saat dondurucuya koyun, ardından top yaparak servis edin.

EV YAPIMI DONDURMA İÇİN PÜF NOKTALAR

Daha az şekerli isterseniz, 1 yemek kaşığı bal kullanabilirsiniz.

Yoğun dondurma kıvamı için 1 yemek kaşığı süzme yoğurt da ekleyebilirsiniz.

Servis ederken üstüne bitter çikolata rendesi ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Eğer dondurmanız çok sulu olursa biraz daha çilek ekleyebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak daha canlı aroma için 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.