O hataya dikkat! Çilek sirkeyle mi tuzla mı yıkanır? İşte yanıtı

Çilek mevsiminin gelmesiyle ''Çilek nasıl yıkanır?'' sorusu da aratılmaya başladı. Peki, çilek sirkeyle mi tuzlu suyla mı yıkanır? İşte sirke ve çilekle ilgili merak edilenler…

Çilek sevile meyveler arasında yer alıyor. Peki, çilek nasıl yıkanır, sirkeyle mi tuzla mı?

Çileğin temizlenmesi konusu geçen sene sosyal medyada çok konuşulmuştu. Çilek toprakta ve yerde yetişen bir meyve olduğu için temizlenmesi de zor olan meyvelerden biri. Mevsimi gelmişken bizler de çileği doğru temizleme yollarını derledik.

SİRKEYLE ÇİLEK NASIL TEMİZLENİR?

Sirkenin iyi bir temizleyici olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bir kâseye 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesiyle 8 su bardağı su doldurun. Çilekleri suda 4-5 dakika bekletin. Fazla bekletirseniz çileklerin yüzey rengi değişiyor. Sirke çilekteki hem kiri hem de bakterileri yok ediyor.

Sirkeli suda beklettiğiniz çilekleri süzün ve soğuk sudan bir kere geçirin. Eğer hemen tüketmeyecekseniz ıslak şekilde dolaba koymayın. Kağıt havluda kurulayın ve ondan sonra dolaba koyun.

TUZLU SUYLA ÇİLEK NASIL TEMİZLENİR?

2 bardak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Çilekleri suya atın ve 4-5 dakika bekletin. Durulayın ve tüketin. Fazla suda bekletirseniz çilekler yumuşar.

Canan Karatay Akşam'a konuştu! Çocukların hafızası için bunu yapmayın, beyne zarar veriyor

Bugün ne pişirsem? İftar menüsüne ara sıcak, tatlı, yemek ve çorba tarifi