Çilek saklamanın etkili yolu! Çürüme ve yumuşama yavaşlıyor

Çilek birçok insan tarafından sevilerek tüketilen meyveler arasında gösteriliyor. Ancak satın alınan çileğin kısa sürede yumuşadığı ve çürüdüğü görülebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çilek saklamanın etkili yolları arasında gösterilebiliyor. Çünkü çürüme ve yumuşamayı yavaşlatabiliyor. İşte detaylar…

Çilek taze ve lezzetli olduğunda birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Bu nedenle mutlu bir şekilde satın alınıyor. Ancak satın alınan çileklerin buzdolabında bile bekletildiğinde kısa sürede yumuşadığı ve çürümeye başladığı görülebiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çilek saklamanın etkili yolları arasında gösterilebiliyor. Çünkü çürüme ve yumuşama sürecini yavaşlatabiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde uygulanıyor.

ÇİLEK SAKLAMANIN ETKİLİ YOLU

Satın alınan çileklerin temizlenip kurulanması öneriliyor. Bu işlem için çilekler yıkanmadan önce saplarından ayrılır ve sonra yıkanır. Ardından yavaşça temizlik bezi ya da kağıt havlu ile kurulanır. Zira ıslak çilek daha çabuk çürüyebilir. Peki çilek nasıl saklanır?

Çilekleri saklamanın etkili yollarından biri, hava almayan kaplar kullanmak. Çünkü çileklerin oksijenle temasını azaltmak, çürümesini ve yumuşamasını yavaşlatma konusunda faydalı olabiliyor. Öte yandan hemen tüketilmeyecek çileklerin buzdolabında saklanması öneriliyor.