Çilek çıktı! Çilek yıkama suyuna 1 kaşık ekleyin, tüm böcekler dökülüyor

Çilekler tezgahlarda görünmeye başladı. Toprakta yetişen bir meyve olduğundan çilek üzerinde görünmeyen minik böcekler, toz vs. olabilir. Bu yüzden çilek yıkarken ekstra özen göstermek gerekiyor. Peki, çilek sirkeyle mi tuzla yıkanır? İşte çilek yıkamanın gerçek kuralı...

Nur Sena Sarıtaş

Çilek gibi toprakta yetişen meyveleri yıkamak oldukça zor. Çünkü yerde yetiştiği için böcek ya da kimyasal bir kalıntı kalma olasılığı yüksek. Peki, çilek nasıl yıkanmalı, sirkeyle mi tuzla mı?

Çileği gönül rahatlığıyla tüketmeniz için çilek yıkama kurallarını bir araya getirdik. Çilek tuzla ve sirkeyle yıkanabilir. İkisi de temizliyor.

SİRKEYLE ÇİLEK NASIL TEMİZLENİR?

Sirkenin iyi bir temizleyici olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bir kâseye 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesiyle 8 su bardağı su doldurun. Çilekleri suda 4-5 dakika bekletin. Fazla bekletirseniz çileklerin yüzey rengi değişiyor. Sirke çilekteki hem kiri hem de bakterileri yok ediyor.

Sirkeli suda beklettiğiniz çilekleri süzün ve soğuk sudan bir kere geçirin. Eğer hemen tüketmeyecekseniz ıslak şekilde dolaba koymayın. Kağıt havluda kurulayın ve ondan sonra dolaba koyun.

TUZLU SUYLA ÇİLEK NASIL TEMİZLENİR?

2 bardak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Çilekleri suya atın ve 4-5 dakika bekletin. Durulayın ve tüketin. Fazla suda bekletirseniz çilekler yumuşar.