HİLAL ÇAKIR
Tadıyla kendini herkese sevdiren çilek sadece lezzetiyle değil, sağlığa katkılarıyla da dikkat çekiyor. Uzmanlar, çileğin içerdiği antosiyaninlerin ve ellagik asit gibi güçlü antioksidanların faydalarına dikkat çekiyor. İşte detaylar...
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
İçerdiği antioksidanlar ve yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara karşı direnci artırır.
KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER
Antosiyaninler sayesinde damarları güçlendirir, kan basıncını düzenler. Kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye ve iyi kolesterolü (HDL) artırmaya yardımcı olabilir.
SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİR
Lif bakımından zengindir, bu da bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER
C vitamini cildin kolajen üretimini destekler, bu da daha parlak ve genç bir cilt anlamına gelir. İçindeki antioksidanlar sayesinde cildi serbest radikal hasarından korur.
GÖZ SAĞLIĞINI KORUR
İçerdiği antioksidanlar, özellikle yaşa bağlı göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir.
KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ SAĞLAR
Çilekte bulunan ellagik asit ve flavonoidler bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebilir.
AMAN DİKKAT!
Alerjik bünyeye sahip kişilerde nadiren de olsa alerjiye neden olabilir.
Tarım ilaçlarına karşı duyarlılık varsa, iyi yıkanmadan tüketilmemeli ya da mümkünse organik tercih edilmeli.