Cildiniz güneşte kızarıyor ve bronzlaşmıyorsa güneş kremini değiştirin

Güneşte sadece kızaran bir cilde sahip olanlar bronzlaşamamaktan yakınıyor. Bronzlaşmak için saatlerce güneşe maruz kalmak güneş yanığı ya da güneş lekesi gibi birçok cilt sorununu da beraberinde getiriyor. Güneş kremi ve bronzlaşmaya yardımcı öneriler haberimizde.

Bronzlaşmak yaz gelince herkesin amacı hâline geliyor. Fakat bu durum güneşlenirken cildi sadece kızaranlar için pek de iç açıcı olmuyor. Peki, hem bronzlaşmak hem de cildi güneş ışınlarından korumak mümkün mü? Cildi güneş lekelerinden korumak için önerilerimizi haberin devamında bulabilirsiniz.

GÜNEŞ LEKELERİNDEN KORUNMANIN 7 YOLU

Yürüyüşte, denizde veya havuzda güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Makyajınızı güneş kremi sürdükten sonra yapın.

Denize veya havuza girip çıktıktan sonra vücut ıslandığında koruyuculuk azalacaktır. Bu nedenle 2-3 saatte bir güneş kreminin yenileyin.

Eğer cildimiz güneşte hep kızarıyor ama yanmıyorsa ya da çok az bronzlaşabilen açık bir cildimiz varsa UVB ışınından koruyuculuğu gösteren SPF’nin (güneş koruma faktörü) 30 ve üzerinde olması tercih edilmelidir.

Kolay bronzlaşabilen esmer tenli kişiler için özel bir risk faktörü yoksa 30 faktör yeterli olabilmektedir. SPF 15’in altındakiler tercih edilmemelidir.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gölgede bile şapka ve gözlük takmaya özen gösterin.