Cildi yenileyen mucize! İncir sütünün faydaları nelerdir?

Kur'an-ı Kerim'de geçen mucize faydalara sahip olan incirin bir başka faydası daha ortaya çıktı. İncir kökünde bulunan incir sütü alternatif tıbbın gözbebeğidir. Özellikle siğil ve egzamaya iyi gelen incir sütü hakkında merak edilen diğer detaylar haberimizde! İncir sütünün faydaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

İncir sütü, tam bir lif deposu olan incirin olgunlaşmamış halinin kökünden çıkar. Yapışkan bir madde olan incir sütü tam bir mikrop öldürücüdür. Etken maddesinde çözelti olan incir sütü, cildin dermiş bariyerini yeniler. Bu faydası sayesinde kozmetik fabrikaların vazgeçilmez ham maddesi olan incir sütü, yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır. Ayrıca incir sütü Osmanlı şifahanelerinin en sık tercih edilen doğal ilaçtı. Siğil ve basur gibi hastalıkların tedavisinde uzmanlar tarafından önerilen incir sütünde aktif bir şekilde A vitamini ve magnezyum gibi vücudun ihtiyacı olan takviyeler mevcuttur.



HOLLYWOOD YILDIZLARININ GÜZELLİK SIRRI!

Cilt bariyerini yenileyerek bebek cildi formuna döndüren incir sütü, Hollywood dünyasında da oldukça popülerdir. Madonna ve Jennifer Lopez gibi ünlü isimlerin rutin bakımlarında kullandıkları incir sütü aktarlarda satılır. Ayrıca incir sütünden sabunlarda mevcuttur.


Güvem eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl tüketilir?


İNCİR SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

* Alternatif tıpta; iki damla incir sütü ve bir çay kaşığı arpa ununu karıştırarak parmaklarda oluşan siğillere sürülerek doğal ilaç amaçlı kullanılır.

* Cilt yüzeyinde güneşten ya da sivilceden kaynaklı oluşan lekeler izler için de faydası vardır. Bir su bardağının içerisine bir yemek kaşığı incir sütü koyup karıştırın. Ped pamuğu bu karışıma batırarak günlük tonik formunda kullanabilirsiniz. Lekelerdeki pigmentleri iyileştirerek açılmasını sağlar.

* Vücudumuzda en çok bağırsak ve kulak içi boşluğunda parazitler meydana gelir. Bağırsak parazitleri sindirimi, kulak içi parazitler ise beyin ve sinir sistemini olumsuz etkiler. Bu parazitlerin en büyük baş düşmanı incir sütüdür. Çözelti etken maddesine sahip olan incir sütü parazitleri aktifliğini azaltır.

* Her gün yarım çay bardağı suyun içine bir kaşık incir sütü ekleyip ağzı gargarası yapılması uzmanlar tarafından önerilir. Bu karışım diş etlerini ağız içinde biriken besin atıklarından arındırır. Diş yüzeyindeki mine yapısını temizler. Kalın kirli tabaka oluşumunun önüne geçer.

* Direk tüketilmemesi gereken incir sütü daha çok su ile karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

* Kadınların en çok şikayetleri arasında olan topuk çatlakları için de incir sütü önerilir.

* İncir sütünden beş çay kaşığı kullanılan şampuana eklendiğinde ve bu karışım düzenli kullanıldığında saç diplerindeki kepekleri engeller. Saç köklerini güçlendirerek yıpranmanın önüne geçer.


İNCİR SÜTÜNÜN ZARARI VAR MIDIR?

Direk olarak göz ve dudaklara temas ettiğinde yanma hissine neden olabilir. Bu yüzden kullanımı sırasında aşırı dikkatli olmanızda fayda var. Öte yandan içeriğindeki etkin maddelerin alerjik reaksiyon oranı yüksektir.