Cildi pürüzsüzleştiren 3 farklı portakal maskesi! Siyah nokta ve sivilceler tarihe karışıyor

Portakal içerisindeki C vitamini cildi güzelleştiriyor. Portakal maskesi sivilce ve akne izlerini yok ediyor. Peki gül suyu ile karıştırılan portakal maskesi nasıl yapılır?

Portakal maskesi tarifleri cildi nemlendiriyor. Cilt yüzeyinde pürüz bırakmayan portakal maskeleri nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PORTAKAL VE GÜL SUYU MASKESİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı portakal posası (portakal dilimlerini çatalla ezip posasını çıkarabilirsiniz)

1 yemek kaşığı sandal ağacı tozu

2 damla limon suyu

2 yemek kaşığı gül suyu

Portakal posası ile sandal ağacı tozunu iyice karıştırıp içerisine limon suyu ve gül suyunu ekleyin. Yüzünüze sürüp 10 dakika kurumaya bırakın, suyla durulayın. Bu maske yüzdeki fazla yağı giderip cildi ışıl ışıl yapar. Haftada 2 kez maskeyi yapabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE PORTAKAL MASKESİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı portakal posası

1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı

Bir kasede Hindistan cevizi yağı ile portakal posasını karıştırıp uygulayın. 30 dakika bekletip yüzünüzü pamukla silin. Bu maske cildinizi nemlendiriyor, esnekliğini artırıyor ve pürüzsüz ve hale getiriyor. Ayrıca yüzdeki kirleri temizleyip mis gibi yapıyor.

PORTAKAL KABUĞU VE ALOE VERA MASKESİ TARİFİ

Malzemeler

2 yemek kaşığı aloe vera jeli

2 yemek kaşığı portakal kabuğu tozu

Birkaç damla limon suyu

Aloe vera jel yaprağını uzunlamasına kesip içerisindeki jeli çıkarın, içerisine portakal kabuğu tozu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra birkaç damla limon suyu sıkın. Maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyip suyla yıkayın. Maskeyi her gün uyguluyorsunuz. Aloe vera jel ve portakal maskesi cildi rahatlatıyor ve kızarıklığa ve güneş yanığına iyi geliyor. Ciltteki lekeleri giderip parlak bir cilde kavuşmaya yardımcı oluyor. Portakal kabukları, C vitamini açısından zengindir; bu sayede, cildi aydınlatmaya ve koyu lekeleri veya lekeleri azaltmaya yardımcı olabilir.