AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Vücudun ilerleyen yaşlarda kaybettiği kolajeni yerine koymasını sağlayan kolajen peptitleri güçlü bir takviyedir. Besinlerle vücuda yerleşen proteini kolayca sindirmeye yardımcı olur. Kolajen formuna benzer etki göstererek hücrelerin gençleşmesini sağlar. Son yıllarda kolajen maddesi ünlü isimler arasında en sık kullanılan kelimedir. Özellikle Çağla Şıkel, gençlik sırrını ek takviye olarak aldığı kolajene borçlu olduğunu açıkladı. Bunun için Şıkel, kemik suyu ve kelle paça çorbalarını tükettiğini söyledi. Ancak bunları tüketemiyorsanız kolajen peptitleri tam size uygun takviye olabilir.
Kemik, cilt ve bağ dokularındaki hücreleri yenileyen kolajen, sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazıdır. Organların işlevselliğini kolaylaştırarak vücudun genç formunu korur. Sinir sistemindeki hücre yapısını güçlendirerek de beyin aktivasyonuna destek sağlar. 20 yaşından sonra vücut bu maddeyi üretemediğinden dış takviyeye ihtiyaç duyar. Vücutta kolajen düştükçe de 35 yaş sonrası üretim durur ve vücut hızla yaşlanır. Bu yüzden mutlaka 20 yaş sonrası takviyelerle kolajen maddeler desteklenmeli.
Vücudun kolajen açığını kapatmak için Hidrolize kolajen veya kolajen hidrolizat olarak da bilinen kolajen peptitleri tüketmekte fayda var. Hücreleri yenileyerek istenmeyen sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Ciltten bağırsak sağlığına kadar inanılmaz faydalar sağlar.
Düzenli tüketildiğinde cilt bariyerini yeniler. Sıkı ve daha genç görünmesini sağlar. Gözeneklerin genişlemesini engeller. Nem oranını artırarak kırışmanın önüne geçer.
Kolajen sadece cilde değil kemik ve kas yapısını da güçlendirir. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik erimesi ya da kas dokusu bozulmasının önüne geçer. Kemik ve kasların daha hızlı iyileşmesini destekler.
Bağırsak ve mide kaslarını da geliştirerek yaşanma ihtimali olan kabızlık, ishali şişkinlik ve reflü gibi sorunların yaşanmasını engeller.
Yabancılar kolajen peptitlerini domuzdan ürettiklerinden bu besin takviyelerini alırken dikkatli olmakta fayda var. Sığır etinin kemik dokusundan elde edilir. Bunun yanı sıra balık derisi ve balık pulunda da bulunur. Alınan peptitler toz kıvamına getirilerek içeceklerin içine eklenir. Sakız ve jel formuna da getirilerek direk tüketim sağlanır. Bir uzmana danışmadan tüketilmesi sakıncalıdır. Aşırıya kaçınca vücut sistemini alt üst edebilir.