Çikolatayla ödem atabilirsiniz! İşte ödemi yok eden besinler

Vücutta anlam veremediğiniz şişliklerin sebebi ödem olabilir. Peki, ödem nasıl geçer? Aşırı sıvı birikmesi anlamına gelen ödemden kurtulmanın yollarını bir araya getirdik. Ödem nasıl anlaşılır? Ödem belirtileri nelerdir? İşte ödemle ilgili tüm yanıtlar ve ödemden kurtulmanın yolları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kilo aldım diye düşündüğünüz şişliklerin sebebi ödem olabilir. Peki, yaz mevsimi gelmeden vücutta kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik, gerginlik ve karın büyüklüğü ödem belirtileri arasında yer alıyor. Ödemden kurtulmak ise sanıldığı kadar zor değil. Ödemi yok eden besinler tüketerek doktora gitmeden şifa bulabilirsiniz.

Vücudumuzdaki dokularda çeşitli nedenlerden aşırı sıvı birikmesi ödem anlamına geliyor. Peki, ödeme ne iyi gelir? Ödemden kurtulmanın yollarını bir araya getirdik.

Fındık, kepekli tahıllar, bitter çikolata ve yapraklı, yeşil sebzelerle magnezyum açısından zengin besinler tüketin.

Peynir, zeytin, salamuralar, turşular, bulyonlar, şarküteri ürünleri, tuzlu bisküviler gibi tuz oranı yüksek besinlerden uzak durun.

Maydanoz ve salatalık tüketiminizi arttırmak ödem atımını destekler.

Muz, patates, ceviz ve et B6 vitamini açısından zengin besinler tüketin.

Karahindiba gibi idrar söktürücü bitkiler tüketin.

Ananas da ödem söktürücü meyveler arasında yer alıyor. Sabah aç karnına 1-2 dilim ve öğün aralarında tüketilebilir. Yine kivi, maydanoz ve terenin de ödem azaltıcı etkileri biliniyor. Ananasın dış kabuğunu bitki çaylarına atmak da fayda eder.

Yeşil çay ve rezene çayı ödem atımını destekler.

Su ödemin baş düşmanıdır. Böbreğin ve bağırsağın iyi çalışması için günde 2-2.5 litre su tüketilmelidir.

Ödem sorunu olanlar alkol, gazlı içecekler, kafein oranı yüksek içecekler (çay, kahve) ve soda, şalgam suyu, tuzlu ayran gibi tuz oranı yüksek içeceklerden uzak durmalıdır.

Gün içindeki egzersiz gibi fiziksel aktiviteyi arttırın.