Çikolatası şelale gibi akışkan sufle tarifi! Çayın yanına yumuşacık gidiyor

Çikolatalı sufle akşam çayında lezzetle tüketiliyor. Çok hafif bir lezzeti olan sufle nasıl yapılır? İşte hamuru dağ gibi kabaran sufle tarifi...

Çikolata harcı mikserle karıştırılan sufleyi yemeklerinizden sonra tüketebilirsiniz. Şeker tadı baskın gelmemesi için sufle içerisine tuz katılmalı. İşte detaylar...

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

3 tane yumurta

80 g bitter çikolata

Yarım su bardağı un

50 g tereyağı

Yarım su bardağı şeker

1 çimdik tuz

Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.

Tereyağını teflon teflon tavada kısık ateşte erittikten sonra çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.

Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.

Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.

Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın.

Hamurumuz hazır.

Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.

Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dakika da sufleniz hazır.

Eğer kalıplarınız büyükse 8 küçükse 7 dakika pişirmenizi tavsiye ederim.

Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.

Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.

Afiyet olsun.