Çikolatanın en çok yakıştığı lezzet! Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pratik krep tarifi

Pratik lezzetlerle kahvaltı sofralarını şenlendirmek artık çok basit. Çikolatanın vazgeçilmez ekürisi olan krep tarifini sizler için araştırdık. Yapımı basit lezzeti muazzam olan bu yiyeceğin püf noktaları var. İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pratik krep tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Halk arasında akıtma olarak geçen krep her ne kadar Batı kültünün bir lezzeti olarak bilinse de bu yiyecek Anadolu mutfağına ait. İncecik yapısıyla kahvaltı besinlerinin lezzetine lezzet katan krepin pratik tarifini derledik. İçine en çok çikolatanın yakıştığı hem kahvaltının hem de çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak geçer.

Batı kültüründe krep başlı başına bir öğün olarak kabul edilir. İçeriğine koyacağın besinin lezzetiyle şenlenir. Her ne kadar çikolatayla tercih edilse de içine peynir ve zeytinde eklenerek tüketilebilir.

PRATİK KREP TARİFİ

MALZEMELER;

1 adet orta boy yumurta

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Yarım yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı elekten geçirilmiş un

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI;

Derin bir kabın içerisine sütü ekleyin çırpmaya başlayın.

Akabinde suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip çırpma işleminde biraz daha sert yapmaya başlayın.

Unu yavaş yavaş dökün.

Karıştırışıyla kasenin dibinden dibinden karıştırın.

Akışkan bir hale gelen harcı iyi ısınmış ve dibini fırça ile yağladığınız teflon tavaya dökün.

Spatula yardımıyla çevirin.

Her dökeceğiniz harçta aynı işlemi yapın.

Afiyet olsun...

Tam bir protein deposu! Et yumurta yiyemeyenler için enfes kahvaltılık mantar sote tarifi!