AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Halk arasında akıtma olarak geçen krep her ne kadar Batı kültünün bir lezzeti olarak bilinse de bu yiyecek Anadolu mutfağına ait. İncecik yapısıyla kahvaltı besinlerinin lezzetine lezzet katan krepin pratik tarifini derledik. İçine en çok çikolatanın yakıştığı hem kahvaltının hem de çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak geçer.
Batı kültüründe krep başlı başına bir öğün olarak kabul edilir. İçeriğine koyacağın besinin lezzetiyle şenlenir. Her ne kadar çikolatayla tercih edilse de içine peynir ve zeytinde eklenerek tüketilebilir.
MALZEMELER;
1 adet orta boy yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı elekten geçirilmiş un
Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI;
Derin bir kabın içerisine sütü ekleyin çırpmaya başlayın.
Akabinde suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip çırpma işleminde biraz daha sert yapmaya başlayın.
Unu yavaş yavaş dökün.
Karıştırışıyla kasenin dibinden dibinden karıştırın.
Akışkan bir hale gelen harcı iyi ısınmış ve dibini fırça ile yağladığınız teflon tavaya dökün.
Spatula yardımıyla çevirin.
Her dökeceğiniz harçta aynı işlemi yapın.
Afiyet olsun...