Çıkık elmacık kemikleri için 5 aşama! Doğru kontür uygulamasıyla yanaklarınız incecik olacak

Kontür ile ince yüz hatlarına kavuşmak mümkün. Bronzer ve aydınlatıcıdan oluşan kontür uygulamasının doğru kullanmak gerekiyor. İşte adım adım hayallerinizdeki elmacıklara kavuşmanın yolu...

Elmacık kemiklerini makyajla daha belirgin hale getirebilirsiniz. Peki en çekici kontür uygulaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

Fondoten önncesi veya sonrası uygulayabileceğiniz kontürün detaylarını sizler için yazdık.

1.Aşama

Öncelikle yanaklarınızın neresine kontür yapacağınızı bulmanız gerekmektedir.

Bunu anlamanın en iyi yolu yanaklarınızı içeri çekmektir. Bu, yanaklarınızın çukurlarının nerede olduğunu bilmenize yardımcı olacaktır. Fırçayı 45 derecelik açıyla eğin ve elmacık kemiğinizin üzerine yerleştirin.

Ayrıca yanaklarınızı içeri çekip işaret parmağınızla hissederek elmacık kemiğinizin yerini tespit edebilirsiniz.

2. Aşama

Doğru yeri bulmak mükemmel bir kontür tekniğinin anahtarıdır.

Nereye kontür yapacağınızı görmenin bir başka yolu da fırçayı kaşlarınızın bittiği yere dikey olarak yerleştirmektir. Gölgelemenizin ideal olarak bitmesi gereken yer burasıdır.

3. Aşama

Açılı bir kontür fırçası ile cilt tonunuzdan iki ila üç ton daha koyu bir kontur veya bronzlaştırıcı alın.

Saç çizginizin hemen altındaki noktaya veya işaret parmağınızın ucunun dokunduğu noktaya yerleştirin.

Elmacık kemiklerinizin uzunluğunun yarısından daha azına kadar aşağı doğru kaydırın.

Aşağı doğru kaydırırken fırçanın üzerine daha az baskı uygulayın çünkü konturlu gölgelerin elmacık kemiği bölgenizi geçmemesi de önemlidir.

İpucu

Mükemmel elmacık kemiği hatlarını elde etmek için bronzlaştırıcıdan önce kapatıcı da uygulayabilirsiniz. Elmacık kemiklerinin yakınına daha açık bir ton, altına ise daha koyu bir ton uygulayın ve karıştırın.

4. Aşama

Ten renginize uygun bir allık ya da pembe, kahverengi, leylak rengi veya bronz tonlarını tercih edebilirsiniz. Uygulamak ve iyice dağıtmak için bir pudra fırçası kullanmanız önerilir.

Fırçayı hafifçe dokundurun ve allık ile bronzlaştırıcıyı karıştırın. Bu, makyajın karışık görünmesini önleyecektir.

5. Aşama

Şekillendirme ve vurgulama birbirini tamamlar.

Cilt tonunuza göre krem bazlı bir aydınlatıcı seçin ve küçük, kabarık bir fırçayla uygulayın.

Elmacık kemiklerinizin hemen üstüne, kontür yaptığınız bölgeye (saç çizginizden 1 cm uzaklığa uygulayın.

Bunun için aydınlatıcınız yoksa şeftali ya da kahve tonlarında ışıltılı bir allık da kullanabilirsiniz.

Elmacık kemikleri belirgin ve çökmüş olmayan kişiler, ışıltılı bir allık veya pudra aydınlatıcı kullanabilir ve bunu bir allık fırçasıyla yanağın elmacık kemiklerine geniş bir hareketle uygulayabilir.

BUNLARA DİKKAT!

Bu yöntem doğru şekilde uygulandığında size doğal olarak şekillendirilmiş, yükseltilmiş elmacık kemikleri ve mükemmel gölge efekti verecektir.

Güçlü kontürler arıyorsanız, açılı fırçayı bir bronzlaştırıcı veya daha derin bir fondöten / kapatıcı tonuyla kaydırarak koyulaştırın .

Kontürün çok koyu olduğunu düşünüyorsanız, üzerine yarı saydam pudra kullanarak bunu azaltabilirsiniz. Bu, gölgenin yoğunluğunu azaltır.

Gölgelemenin doğru yapılıp yapılmadığını anlamanın en iyi yolu her zaman aynaya bakmaktır. Kontürünüzün oluşturduğu gölge aynadaki yansımanızda görünecektir.

Doğru şekilde şekillendirme, yüz şeklinize uygun bir çerçeve ve keskin bir görünüm kazandırır. Şekillendirme pratik ve hassasiyet gerektirir. Bu yüzden tam olana kadar denemeye devam edin.