“Ciğer dürüm nasıl yapılır?” merak edilen tarifler arasında geliyor. Mersin yöresine ait farklı ve yaratıcı bir lezzet olan ciğer dürüm sadece Mersin’de değil, birçok yörede sevilmektedir. Ciğer dürüm herkes tarafından sevilerek tüketilen bir lezzettir. Dışarıda sık sık tüketilen ciğer dürüm evde nasıl yapılır araştırılıyor.
Mersin bölgesinin nadide lezzetlerinden olan ciğer dürüm herkes tarafından sevilmekte ve yenilmektedir. “Ciğer dürüm nasıl yapılır?” sorusunun cevabını herkes merak etmektedir. Çünkü ciğer dürüm her yörece sevilen bir lezzettir. Ciğer dürümünün yapılışı vatandaşlar tarafından oldukça fazla sorgulanıyor. Lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan ciğer dürümü tarifinin detayları haberimizin devamında sizlerle...
MALZEMELER
• 400 gr kuzu ciğeri
• Kuyruk yağı
• Nane
• Kimyon
• Kırmızı Toz Biber
• 4-6 lavaş ekmeği
• Tuz
• 3 adet yeşil biber
• 10 adet cherry domates
• Garnitür malzemesi:
• 3 domates
• 2 adet soğan
• 1 demet maydanoz
• Sumak
• Tuz
CİĞER DÜRÜM NASIL YAPILIR?
1. Ciğer Dürüm Tarifi için;
Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin.
2. Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
3. Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin. Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin. Ciğerlerin üzerine kırmızı toz biber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın.