Bazı besinlerin çiğ tüketilmemesi uzmanlar tarafından sıklıkla duyuruluyor. Hatta belirli besinlerin hiçbir şekilde çiğ tüketilmemesi özellikle vurgulanıyor. Adeta zehir saçan bu besinler, pek çok sağlık sorununu beraberinde getirebiliyor. Pek çok kişinin sofrasında bulunan bu yiyecekler, oldukça tehlikeli.
Uzmanlar tarafından bazı besinlerin çiğ olarak tüketilmesinin birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiği sık sık duyuruluyor. Söz konusu 3 besin şu şekilde; brokoli, patlıcan ve barbunya fasulyesi.
BROKOLİ: Karnabahar, brüksel lahanası ve lahana ailesinin diğer fertleri lezzet açısından çiğ olarak tüketilebilen sebzeleri oluşturuyor. Fakat bu besinler çiğ bir şekilde tüketildiğinde şişkinlik hissi verir. Bu nedenle pişirilerek yenilmesi önerilir.
PATLICAN: Kalsiyum emilimini azaltan ve solanin içeren patlıcanlar, gastrointestinal sistemi tahriş edebilir. Bunun getirisi olarak; mide ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Patlıcan pişirilirse solanini nötralize edilmiş olur.
BARBUNYA FASULYESİ: Çiğ barbunyanın tadı pek çok kişi için oldukça lezzetsizdir. Bu besin çiğ bir şekilde tüketildiğinde; kusma, mide krampı ve ishale neden olabilir.