MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde çiğ köfte ziyafeti yaşanacak. Kaptanlık oyunu için mücadele edecek olan yarışmacılar en lezzetli çiğ köfteyi yapmaya çalışacaklar. Tüm MasterChef takipçileri Çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Etsiz çiğ köfte arifi ve püf noktası nedir? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Evde çiğ köfte yapılışına dair tüm detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz..
500 gram ince bulgur
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı toz biber
Yarım yemek kaşığı acı isot
1 demet maydanoz
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra gelelim çiğ köftenin yapılışına... Tepsinin içerisine bulguru ve salçayı ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir kıvama geldiğinde azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin. Fazla su koymamaya özen gösterin. Aksi takdirde bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermemeye neden olabilir.
Yoğurdunuz bulgurlar salçanın rengine benzedikten sonra içerisine sırasıyla tuz, pul biber, maydanoz, sıvı yağ, isot ve biber salçasını ilave edip yoğurmaya devam edin. Eğer bulgur kurursa az miktarda su ekleyerek yumuşatabilirsiniz. Bu noktada yoğurmakta çok önemlidir. Bu işlem sizi yoracağı için yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederiz.
Lezzetli mi lezzetli bir çiğ köfte yapmanın püf noktaları var elbet. En önemli husus, çiğ köftenin içine fazla su eklememeniz. Çünkü böyle yapmanız, bulgurların şişmesine ve istenilen kıvamı elde edememeye sebep olur. Püf noktalarımız bununla sınırlı değil. Çiğ köfte için kullanacağınız soğanları da çok ince doğramaya özen göstermelisiniz. Ancak sakın robottan geçireyim demeyin.
Çiğ köftelerinize istediğiniz şekilleri verdikten sonra kıvırcık, limon yanında da ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...