Cicirya pidesi tarifi! Bunu denemeden pide yedim demeyin, müptelası olacaksınız

MasterChef All Star'ı izleyenler cicirya pidesini merak ediyor. Çanakkale Gökçeada'nın meşhur lezzeti olan cicirya pidesi bir çeşit peynirli pizza gibi. Mayalı hamuru mis gibi nane kokusuyla birleştiren cicirya pidesini yapmak çok basit. Diğer pidelerden farkı yapımında keçi peyniri kullanılmasıdır. İşte MasterChef All Star cicirya pidesi tarifi...

Hilal Çakır

MasterChef All Star'ın bugünkü menüsü pideler. Çanakkale Gökçeada'nın meşhur cicirya pidesini merak edenler için detaylı bir tarif hazırladık. Adaya özgü bir tat olan cicirya pidesi keçi peyniri ile hazırlanan özel bir lezzet. MasterChef All Star izlerken canı pide isteyenlere işte cicirya pidesi tarifi ve malzemeleri...

Hamuru için

Yarım su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı

2 adet yumurta sarısı

5 gram kuru maya

Yeteri kadar un

İç harcı için:

2 yemek kaşığı tereyağı

170 gram keçi peyniri

1 adet yumurta

Nane

CİCİRYA PİDESİ TARİFİ

Cicirya pidesi için önce kuru mayayı ılık suda eritin. Ardından unu eleyin. Ardından una zeytinyağı, maya ve tuzu ekleyin. Güzelce harmanlayın. İstediğiniz kıvama gelince üzerini örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.

İç harcı için keçi peyniri ve beyaz peyniri ezerek karıştırın. Yumurta, nane ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve yuvarlak olacak şekilde açın. Hamurun kenarlarını kıvırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine iç harcı alın ve her tarafına yayın.

Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

İbn-i Sina'nın siğil reçetesi: O sebzenin suyunu tuzla karıştırın ve siğile sürün

Van'ın meşhur hamur işi! Hem bereketli hem doyurucu, evde un ve süt olması yeterli