Şanlı Urfa bölgesinin nadide lezzetlerinden olan cevizli tatlı herkes tarafından sevilmekte ve yenilmektedir. “Cevizli tatlı nasıl yapılır?” sorusunun cevabını herkes merak etmektedir. Çünkü cevizli tatlı her yörece sevilen bir lezzettir. Cevizli tatlı yapmak aslında çok kolay ve pratiktir. Cevizli tatlı tarifi için gereken malzemeleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.
CEVİZLİ TATLI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
MALZEMELER
ŞERBET İÇİN
1 Un, irmik, yoğurt, margarin, sıvıyağ, tozşeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine cevizi ilave edin. Elinizde yuvarlayıp üzerini çatalla çizerek şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.