Cevizli su tüketmeyi ihmal etmeyin! Günde bir bardak içilirse…

Cevizli su, sağlık açısından faydalı olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Ayrıca Canan Karatay da söz konusu içecekle ilgili bazı tavsiyelerde bulunmuştu. İşte Canan Karatay'ın tavsiyeleri ve cevizli suyun faydaları ile ilgili detaylar…

Ceviz, insan sağlığı açısından birçok farklı fayda sağlıyor. Nitekim beyin sağlığını korumaya, hafızayı güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya ve kanser riskinin azaltılmasına faydalı olabiliyor. Öte yandan cevizli su da sağlık açısından faydalı olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından tüketilebiliyor.

Cevizli su ile ilgili Canan Karatay'da bazı açıklamalarda bulundu. Nitekim cevizin beyin sağlığı açısından faydalı olduğunu belirten Canan Karatay, iç yaprakları ve kabukları ile birlikte bir kase suda bekletilmesini önerdi.

CANAN KARATAY'IN CEVİZLİ SU AÇIKLAMASI

Canan Karatay cevizli su tüketimi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Nitekim ünlü hekim, 4 cevizin kırılıp iç yaprakları ve kabukları ile birlikte bir kase suda bekletilmesini önerdi. Ayrıca hazırlanan cevizli suyun sabahları aç karnına tüketilmesini tavsiye etti.

Suyun içinde 1 gün boyunca bekletilen cevizler, yağ salınımını gerçekleştirebiliyor. Bunun sonucunda ise içeriğindeki omega-3 yağ asitleri ve E vitaminini suya geçirebiliyor. Böylece sabahları aç karnına bir bardak içildiğinde, gün içi ihtiyaç duyulan vitaminlerin tek seferde karşılanmasında yardımcı olabiliyor. Bu sebeple cevizli su tüketiminin ihmal edilmemesi öneriliyor. Ayrıca günde bir bardak içilmesinin faydalı olduğu söyleniyor.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Limon, insan sağlığı açısından faydalı olarak ön plana çıkan besinler arasında gösterilebiliyor. Nitekim limon; sindirime faydalı olabiliyor, eklem iltihaplarına iyi gelebiliyor, kansızlık sorununa karşı yararlı olabiliyor ve asidiyle böbrek taşlarını engellemede yardımcı olabiliyor. Ayrıca sağlık açısından birçok farklı fayda da sağlayabiliyor.

Öte yandan limonlu su, kilo vermeye yardımcı olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Ayrıca cevizli suyun yanı sıra Canan Karatay, limonlu su ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu.

Canan Karatay, limonlu su tüketiminin bağırsakların aktif çalışmasında yararlı olduğunu aktardı. Ayrıca limonlu suyun sindirimi kolaylaştırdığına da değindi. Öte yandan Canan Karatay, limonlu suyun metabolizmayı hızlandırdığını aktardı.

Dikkat: Canan Karatay'ın da bazı açıklamalarda bulunduğu cevizli su ve limonlu suyu, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

Yorgun hissedenler dikkat: Bu içecek enerjiyi katlıyor!