AZİME KAHYA
Kış aylarında ev yapımı, katkısız ve pratik kek tarif arayışları zirvede. Yapımı kolay, besleyici ve doyurucu cevizli kek ise özellikle çay saatleri için sık aranan lezzetlerden biri. Cevizin aromasıyla zenginleşen kek; tadı, kıvamı ve ceviz oranıyla fark oluşturuyor. İşte tüm püf noktalarıyla denenmiş cevizli kek tarifi...
CEVİZLİ KEK TARİFİ MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
(İsteğe göre) 1 tatlı kaşığı tarçın
CEVİZLİ KEKİN YAPILIŞI
Yumurtalar ve şekeri 3–4 dakika köpük köpük olana kadar çırpın.
Süt, sıvı yağ ve vanilini ekle, kısa çırpın.
Un + kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula veya düşük devirle karıştırın.
Cevizi (ve istersen tarçını) ekle, nazikçe harmanlayın.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı serili kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35–40 dakika pişirin. İlk 25 dakika fırını açmayın!
CEVİZLİ KEKİN PÜF NOKTALARI
Cevizi iri döv; toz olursa dibe çöker ve dokuyu ağırlaştırır.
Unu mutlaka ele; kek daha havalı olur.
Fırın alt-üst ayardaysa, orta rafta pişir.
Kürdan testi kuru çıkınca fırını kapat, 10 dk. dinlendir.
Kek ılınınca dilimle (sıcakken kesersen dağılabilir)
Servis Önerisi
Üstüne ceviz serpip hafif pudra şekeri eleyebilirsin.