Cevizli kadayıf sarma nasıl yapılır?

Cevizli kadayıf sarma tarifi farklı tatlı arayanların tercihi oluyor. Peki, cevizli kadayıf sarma nasıl yapılır?

Cevizli kadayıf sarma tarifi hem kolay hem lezzetli. Kadayıfların rulo yapılarak sarıldığı cevizli kadayıf sarması akşam yemeği menüsüne yakışan bir tatlı. İşte farklı tatlı arayanlara nefis öneri...

CEVİZLİ SARMA KADAYIF TARİFİ İÇİN MALZEMELER

300 gram tel kadayıf

1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

150 gram tereyağı

Şerbet için:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

25 gram tereyağı

1 çay kaşığı limon suyu

Süsleme için:

1 su bardağı ceviz içi

CEVİZLİ SARMA KADAYIF TARİFİ

Cevizli sarma kadayıf tarifi için öncelikle çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın.

Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.

Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini yerleştirin. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.

Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.

Bu sırada şerbeti yapmaya geçin. Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gram tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın.

Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın. Cevizli kadayıf sarmanın yanında dondurma ikram edeb