Ceviz uykusuzluğa çare oluyor!

Ceviz her açıdan bir şifa deposudur. Düzenli tüketildiğinde inanılmaz değişimleri de beraberinde getirir. Günümüzde en çok şikayet edilen problemlerden biri de uykusuzluktur. Yapılan araştırmalar sonunda uykusuzluğa iyi gelen bir besin maddesinin cevizin içinde bulunduğu gözlemlenmiştir.

Çağımızda uykusuzluk şikayetleri günden güne artmaktadır. Bunun için alternatif kanallara yönelen vatandaşlar, uyku ilaçları ve papatya, melisa gibi dinlendirici bitkiseller kullanmaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda cevizde bulunan bir maddenin uykusuzluğa çare olduğu saptandı.

Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan ceviz, Akdeniz ve Orta Asya menşeli bir besindir.

Ceviz, Omega-3 ve yağ asitleri bakımından zengindir ve ayrıca yüksek miktarda antioksidan içerir. İnsan beynine benzer görüntüsü ve besleyiciliğiyle her devrin popüler besin maddesi olan cevizin hepinizi şaşırtacak bir mucizesi daha ortaya çıktı.

CEVİZ YEMEK KANDAKİ MELATONİN SEVİYESİNİ YÜKSELTİR

Melatonin, genellikle geceleri epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. Uyku uyanıklık döngüsünü düzenler. Yapılan bilimsel araştırmalar ise cevizin kandaki melatonin seviyesini yükselttiğini ortaya çıkardı.

Ceviz pek çok faydasının yanında uyku iyileştirici özelliğiyle de şifa deposu olmaya devam ediyor.